1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uyuşturucu zanlısına ek tutukluluk
Uyuşturucu zanlısına ek tutukluluk

Uyuşturucu zanlısına ek tutukluluk

Lefkoşa’da meydana gelen ve 2 buçuk kiloyu aşkın uyuşturucu maddeyle ilgili Sheriff Mukhtar Kadı’nın 10 yıl hapis cezası aldığı meselede yeni tutuklanan zanlı Abubakar Sadiq Umaru, 6 gün daha tutuklu kalacak.

A+A-

Lefkoşa’da meydana gelen ve 2 buçuk kiloyu aşkın uyuşturucu maddeyle ilgili Sheriff Mukhtar Kadı’nın 10 yıl hapis cezası aldığı meselede yeni tutuklanan zanlı Abubakar Sadiq Umaru, ek tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ali Çavuş, olguları aktardı. Polis, zanlı Abubakar Sadıq Umaru’nun “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlamalarıyla tutuklandığını belirtti.

Çavuş, 6 Ekim 2021 tarihinde saat 18.10 sıralarında Lefkoşa Cürümleri Önleme Şubesi’ne gelen bir bilgide Küçükkaymaklı’da bir elektrik trafosunun yanına siyah renk bir çanta bırakıldığını ve yapılan kontrolde içinde uyuşturucu madde olduğu tespit edildiğini, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bildirildiğini anlattı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekibinin pusu görevi sırasında, içinde iki ayrı pakette 500 gram, 7 ayrı poşet içinde 200 gram ağırlığında Hint keneviri türü olduğuna inanılan çantayı almaya gelen zanlı Abubakar Sadıq Umaru’nun suçüstü tutuklandığını mahkemeye aktaran Çavuş, yapılan soruşturmada ve zanlının gönüllü ifade verip, 11 Eylül 2020 tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçuyla ilgili arandığı, o meselede yasal olmayan yolla Güney Kıbrıs’a geçtiği, yine ayni yolla uyuşturucuyu Güney Kıbrıs’tan alıp, kuzeye geçtiğini itiraf ettiğini ifade etti.

Yeminli şahadet veren polis memuru Çavuş, tahkikatın devam ettiğini, polise gösterdiği 3 adresin de yalan olduğunun tespit edildiğini, cep telefonu ve pasaportunun arandığını ve kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu anlattı.

Yine zanlının kuzeye yasal olmayan yolla geçtiği bir araç ve suç ortaklarının arandığını belirten Çavuş, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 6 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadet değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 6 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.