1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uyuşturucudaki patlama endişe verici
Uyuşturucudaki patlama endişe verici

Uyuşturucudaki patlama endişe verici

Uzman Sosyolog Nihal Salman, ülkede uyuşturucu kullanımının çok tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, bunun toplumda büyük kaygıya neden olduğunu vurguladı.

A+A-

Uzman Sosyolog Nihal Salman, ülkede uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara düştüğünü belirterek, bu durumun toplumda ciddi anlamda kaygı yarattığını dile getirdi. Aileler ile çocuklar arasındaki çağ farkının altını çizen Salman, ailelerin çocuklara karşı daha anlayışlı yaklaşmasının gerekli olduğunu belirterek, çocukların düşüncelerine önem verilmesi gerektiğini, ancak bu sayede sağlıklı bir iletişimin kurulabileceğini dile getirdi. Salman, çocuklarımızı ve gençlerimizi madde kullanımından uzak tutmak için uyuşturucu maddelerinin zararlarını çocuklarımıza doğru bir şekilde anlatabilmek için ülkemizde bu konuda çeşitli eğitimler ve seminerler verilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle örgün eğitim sisteminde bu konunun ders olarak verilmesiyle çocukların bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Salman, aynı zamanda ailelerin de bu konuda eğitim alması gerektiğini dile getirdi. “Çocuklara ve gençlerimize karşı yeterli ilgi ve şefkat göstermekten aciz kaldık” diyen Salman, devletin de bu konuda duyarsız olduğunu dile getirdi. Salman, ülkede ne Aile Bakanlığı'nın ne de Aile ile ilgili bir dairenin bulunmadığının altını çizdi

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.