1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Uyuşturucuyu güneyden aldığını itiraf etti”
“Uyuşturucuyu güneyden aldığını itiraf etti”

“Uyuşturucuyu güneyden aldığını itiraf etti”

İki kişiye uyuşturucu sattığı suçlamasıyla 16 gündür aranan, Abubakar Adamu Dauda sonunda yakalandı.

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa’da tasarruflarında uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen zanlılar Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba’ya uyuşturucuyu sattığı tespit edilen ve 16 gündür aranan zanlı Abubakar Adamu Dauda sonunda yakalandı.

Dauda’nın polise yaptığı itirafında, Güney Kıbrıs’tan ithal ettiği uyuşturucunun bir kısmını Isiaku ve Mba’ya, geriye kalanını da iki kişiye sattığını söylediği belirtildi.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekibi, Lefkoşa’da bir ikametgâhta yapılan aramada Musa İdris Isıaku’nun tasarrufunda 3 gram, Ugorji İgwemba Mba’nın tasarrufunda ise 100 miligram bonzai bulmuştu.

Dauda, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aysın Bilgin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Ali Gürkut’u dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gürkut, Lefkoşa’da 28 Kasım tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalanan zanlılar Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba’nın tasarrufunda sentetik cannabinod türü uyuşturucu madde bulunduğunu anımsattı.

Polis çavuşu Ali Gürkut, zanlıların tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddeyi 5 gram olarak 500 TL karşılığında zanlı Abubakar Adamu Dauda’dan aldıklarının belirlendiğini ve zanlının önceki gün tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

Gürkut, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde konu maddeyi Güney Kıbrıs’tan 15 gram olarak ithal ettiğini itiraf ettiğini söyledi.

Polis çavuşu Ali Gürkut, zanlının ifadesinde ithal ettiği uyuşturucu maddenin 5 gramını Musa İdris Isiaku ve Ugorji İgwemba Mba’ya sattığını, geriye kalan 10 gramı ise iki farklı kişiye verdiğini itiraf ettiğini belirtti.

Tahkikatın tamamlandığını söyleyen Gürkut, öğrenci statüsündeki zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışının yasaklanması, hafta bir gün ispat-ı vücut etmesi, 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.