1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Varış: Hükümetsizliğin sağlığa yansımaları
Varış: Hükümetsizliğin sağlığa yansımaları

Varış: Hükümetsizliğin sağlığa yansımaları

TIP-İŞ Başkanı Dr. Ahmet Varış ülkemizde son 1.5 aydır yaşanan hükümet krizinin sağlığa olumsuz yansımalarını paylaştı.

A+A-

Doktor Ahmet Varış Devlet sağlık, eğitim, gıda ve çevre güvenliği gibi insan hayatını doğrudan etkileyen konularda devlet politikası olması gerektiğine dikkat çekti.

TIP-İŞ Başkanı Varış’ın paylaşımı:

Son 1.5 aydır yaşanan hükümet krizi toplumun her alanını etkilemiştir. Hükümet krizinin sağlık alanındaki yansımaları;

* Son 1 ay içerisinde sözleşmesi biten 17 hekim Anayasa’mıza aykırı olmasına rağmen karşılıksız/angarya çalışmak zorunda bırakılmaya çalışılmaktadır.
*Hükümet krizi süreci uzarsa önümüzdeki 2 ay içerisinde bu sayı 17’den 97’ye çıkacak ve hekimlerin %30’u maaş almaksızın çalışmak durumunda bırakılacaktır. Diğer olasılık ise bu hekimlerimizin hizmet vermemesi ve sonuç olarak zaten hekim eksikliğiyle yürütülen birçok hizmetin durdurulması olacaktır.

* Acil Durum/Pandemi Hastanesi açılmaya çalışılırken yeni hekim kadrolarının oluşturulması bir yana Acil Servislerimizde hizmet vermek için başvuran 6 meslektaşımızın sözleşmesi dahi yapılamamaktadır.

*İhale süreçleri ilerletilemediği için birçok bölümde alet, malzeme ve sair eksiklikler giderilememekte ve hizmetlerin yürütülmesinde aksamalar yaşanmaktadır.

Sonuç olarak sağlık, eğitim, gıda ve çevre güvenliği gibi insan hayatını doğrudan etkileyen konular devlet politikası haline gelmediği sürece bu kısır döngünün kırılması mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.