1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Vatandaş ikilemde kalıyor
Vatandaş ikilemde kalıyor

Vatandaş ikilemde kalıyor

Akaryakıta yapılan zamlar sonrasında, bazı benzin istasyonları tabelâlarındaki fiyatları güncellerken, bazılarında ise zamsız fiyatları duruyor

A+A-

Mustafa ÖZYAĞCI

Akaryakıta kasım ayında yapılan zamlar sonrasında, bazı benzin istasyonları fiyat tanımlama tabelalarını güncellerken, bazı istasyonlarda ise zamsız akaryakıt fiyatları duruyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, ülke genelindeki birçok benzin istasyonunda otomatik fiyat tanımlama tabelasının bulunmadığını, ancak pompa fiyatlarının her yerde aynı olduğunu kaydetti.

Çağdal, “genelde bu işi yapan bir ekip var. Bu sorunu gerekli yerlerle konuşup bir iki gün içerisinde değiştireceğiz. Vatandaşlar bu konularda daha duyarlı olması gerekiyor” dedi.

En uygun akaryakıt fiyatlarının ülkemizde olduğunu öne süren Çağdal, Avrupa, Türkiye hatta Güney Kıbrıs’tan da daha ucuz akaryakıt kullanıldığını vurguladı.

Çağdal son olarak, şu an için benzine herhangi bir zam uygulanmasının mümkün görülmediğinin altını çizdi.

Zamlar sonrasında Euro diesel ve gaz yağı fiyatları değişirken, benzin fiyatı ise aynı kalmıştı.

Euro Diesel 3.47 TL’den 3.63 TL’ye yükselirken, gaz yağı 3.39 TL’den 3.40 TL’ye çıkmıştı. Kurşunsuz 98 ve 95 oktan benzinin fiyatında ise değişiklik olmamıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.