1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Vizyonları çok farklı”
“Vizyonları çok farklı”

“Vizyonları çok farklı”

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Şevki Kıralp, yeni kurulan UBP-HP koalisyon hükümetinin protokolünün, özgürlükçü ya da sosyal adalete, dörtlü koalisyon hükümetinin programındaki kadar sahip çıkan bir imaj çizmediğine dikkat çekti

A+A-

Doç. Dr. Şevki Kıralp, yeni kurulan UBP-HP hükümetinin protokolünde daha çok merkez-sağ bir çizginin olduğunu ve demokratik özgürlüklerin ya da emekçi haklarının geliştirilmesi gibi hassasiyetleri ön plana çıkarmayacağı yönünde bir izlenimin  doğmakta olduğunu, ancak bunların meclis içi ve meclis dışı muhalefetin bu tür talepleri yükseltmesine engel olmadığını kaydetti.

İlerici bir vizyona sahip olmanın yetmediğini söyleyen Kıralp, “Bu yüzden, artık iktidarda kimin olduğundan ya da kimin olmadığından bağımsız olarak, ülkemizde sonuç alıcı, dinamik bir muhalefet anlayışına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Başka ülkelerde muhalefet dediğimiz yapının sonuç aldığı dönemeçlerde, muhalefet iktidara belli talepleri ve hakları savunarak karşı çıkışlar yaratır. Halk dinamizmi iktidarların icraatları üzerinde ciddi bir etki sahibidir” dedi.

Kıralp, “Yeni hükümetin Cumhurbaşkanı’nın bu pozisyonuyla kavga etmektense, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar beklemelidir diye düşünüyorum. Seçim zamanı gelince, “federasyon tükenmemiştir” diye düşünen aday veya adaylar kendi pozisyonlarını anlatır, “hayır tükenmiştir” diyenler ise, kendi pozisyonlarını ortaya koyarlar.

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.