1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Vurgun üstüne vurgun!
Vurgun üstüne vurgun!

Vurgun üstüne vurgun!

Kamu kurum ve kuruluşlarında art arda ortaya çıkarılan ancak bir türlü yargı önüne çıkarılamayan yolsuzluk olaylarına, bu kez öğrenci taşımacılığındaki vurgun eklendi.

A+A-

Ülkemizde, devleti için için kemiren ve “yapanın yanına kâr kaldığı” yolsuzluk ve vurgun olaylarının ardı arkası kesilmiyor.

Devlete olan güvenin sarsılmasına yol açan bu tür yolsuzluk ve vurgun olaylarının faillerinin tespit edilmesine rağmen yargı huzuruna çıkarılmasındaki büyük gecikme “adalet” duygusunu zedelerken, bu durum, ülkede yolsuzluk kervanına katılanları adeta teşvik (!) ediyor.

Posta Dairesi’nde ve Telekomünikasyon Dairesi’nde aylarca yazılıp çizilen yolsuzluk olaylarının zanlıları ellerini kollarını sallayarak gezedursun, bu kez vurgun haberi, farklı bir sektörden geldi.

Güzelyurt ve Lefke’deki öğrencilerin okullara taşınmasında, Milli Eğitim Bakanlığı ile toplu taşımacılık şirketleri arasında 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını kapsayan dönem için imzalanan 40 sözleşmenin 16’sında yolsuzluk tespit edildi.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Teftiş ve İnceleme Kurulu’nun hazırladığı rapora göre, söz konusu 40 sözleşmenin 16’sındaki öğrenci sayısının, okulların gönderdiği formlardaki öğrenci sayısıyla aynı olmadığı ortaya çıktı.

Okulların bakanlığa ulaştırdığı formlara göre öğrenci taşımacılığı için 600 bin 929 TL ödenmesi gerekirken, sözleşmelerde öğrenci sayısının fazla yazılması nedeniyle 1 milyon 19 bin 954 TL ödeme yapıldı. Söz konusu rapor, 17 Ocak 2019 tarihinde Hukuk Dairesi’ne gönderildi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum