1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Ya tehlike ya işbirliği”
“Ya tehlike ya işbirliği”

“Ya tehlike ya işbirliği”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Havadis’e verdiği demeçte Kıbrıs sorununun yanı sıra enerji konularına da değindi:

A+A-

“AKIL YOLUNDA BULUŞMAK GEREK”: Akıncı: Doğal gaz, akıl yolunda çözülebilecek, tüm tarafların kazançlı çıkabileceği bir konudur. Eğer, yeteri kadar gaz varsa ki bu henüz net değil, yapılması gerekenler bellidir. Ya tehlike ile yüzleşeceğiz ya da bu konu işbirliği alanı olacak.

 “SICAK ÇATIŞMA TEMENNİMİZ DEĞİL”: Akıncı: Aynı sularda iki farklı gemi sondaj yapacak. Bunun sıcak çatışma doğurmamasını temenni ederim ama gelişmelerin ne şekilde seyredeceğini kimse bilemez. Bazen arzu edilmese de en ufak bir kıvılcımdan bile nelerin olduğunu biliyoruz.

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Havadis’e verdiği demeçte enerji konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Lider Anastasiadis ile 2015 yılında, ilk toplantısında, doğal gaz konusunu görüştüğünü ve Anastasiadis’in sondaj yapmayacağını belirtmesi üzerine müzakerelere başladıklarını belirtti. Akıncı, 2016 yılında işlerin ters dönmeye başladığını bunun üzerine doğal gaz konusunu da müzakerelerin bir parçası yapmayı önerdiğini ancak Anastasiadis’in bunu “Hayır, bu benim egemenlik alanım, ben yapacağım” diyerek ret etiğini söyledi

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.