1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yağışlar göletleri doldurdu
Yağışlar göletleri doldurdu

Yağışlar göletleri doldurdu

Su İşleri Dairesi İşletme ve Bakım Şubesi’nin her ay düzenli olarak yaptığı ölçümlere göre, 2018 yılı Aralık ayından itibaren ülke genelindeki göletlerin doluluk hacminde istikrarlı bir artışın söz konusu olduğu tespit edildi.

A+A-

Kurak geçen uzun yılların ardından son yıllarda yağış oranlarındaki ciddi artış ülkemizdeki göletlerin dolmasına büyük katkı sağladı. Ülkemizi geçtiğimiz yıldan beridir etkisi altına alan yoğun yağışlar nedeniyle tüm göletlerde genel bir artış yaşandığı gözlemlendi. Yıllardır su tutmayan ve kuruyan göletler dahi son iki yılda su tutmaya başladı. Su İşleri Dairesi İşletme ve Bakım Şubesi’nin her ay düzenli olarak yaptığı ölçümlere göre, 2018 yılı Aralık ayından itibaren ülke genelindeki göletlerin doluluk hacminde istikrarlı bir artışın söz konusu olduğu tespit edildi.

https://www.kibrishaberci.com/wp-content/uploads/2020/01/grgdfg.jpg
Son olarak 2019 yılı Aralık ayında yapılan gölet ölçümlerine göre, ülkemizde bulunan 17 göletin 1 tanesi yüzde 100; 4 gölet ise yüzde  85’in üzerinde doluluk seviyesine ulaştı. Öte yandan 10 göledin doluluk seviyesinin de yüzde  50’nin üzerinde olduğu belirlendi.
Ülke genelindeki toplam 16 milyon 515 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunan 17 gölette, 2019 yılı Aralık ayında yapılan ölçümler sonucunda 8 milyon 132 bin metreküp su birikerek toplam kapasitenin yaklaşık yarısına ulaşıldığı da belirlendi.

KURUYAN GÖLETLER SU TUTMAYA BAŞLADI

2017 yılı Aralık ayında yapılan ölçümlerde, kuruyan ya da su seviyesi dip savak altı olan Yılmazköy Polatdere, Değirmenlik Çataldere, Dağyolu Üçparmakdere, Haspolat ve Gönendere göletleri, 2019 yılı Aralık ayında yapılan ölçümlerde yaklaşık olarak yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. 2017 yılı Aralık ayında yapılan ölçümlerde su seviyesi yüzde 50’nin altında olan göletlerde de benzer şekilde su seviyesi oldukça yükseldi.
Su işleri Dairesi İşletme ve Bakım Şubesi tarafından, 2019 yılı Aralık ayı ölçümleri yapıldı. Ülke genelindeki göletlerin doluluk oranları yüzde 50’nin üzerinde ölçüldü.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.