1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yağışlar Mağusa'daki hayatı felç etti
Yağışlar Mağusa'daki hayatı  felç etti

Yağışlar Mağusa'daki hayatı felç etti

Ülkeyi etkisi altına alan şiddetli yağışlar, İskele'nin ardından bu kez Mağusa'da hayatı felç etti

A+A-

Ülkeyi etkisi altına alan ve dün öğlene dek süren yağışlar, bazı bölgelerde hayatı felç etti… Birçok yol ve sokak sular altında kaldı, vatandaşlar ile sürücüler zor anlar yaşadı.

Altyapı yetersizliği nedeniyle uzun yıllardır gündeme gelen Mağusa bölgesi, yer yer yılın ilk yağmurlarına teslim oldu.

Polis, gün boyu sürücüleri, bazı yollardaki su birikintisi, sisten dolayı düşen görüş mesafesi ve toprak kayması gibi konulara karşı uyardı.

Yılın ilk yağışlarından dün nasibini alan İskele bölgesinde ise belediye iyileştirme çalışmaları başlattı.

Polis tetikteydi…

Polis, Basın Subaylığı aracılığıyla gün boyu sürücüleri bazı yollardaki tehlikelere karşı uyardı.  Gün içinde Girne - Değirmenlik (Dağyolu) anayolu konusunda yapılan uyarıda özellikle zirve kısmında oluşan sis dolayısıyla görüş mesafesinin yer yer azaldığı belirtilirken, bir diğer uyarı ise Karpaz bölgesi için geldi. Polis, sürücülerin bu yollarda yavaş ve dikkatli olması için çağrı yaptı.

Su baskını ardından İskele…

Yağışların öğlen saatleri ardından etkisini kaybetmesiyle yaralar sarılmaya başlandı.

Yağmur suyu sonrası önceki gün su baskınlarının yaşandığı İskele bölgesindeki bazı yerlerde, belediye dün iyileştirme çalışmaları yaptı.

Boğaziçi köyünde mandıralardan gelen suyun köye girişini engellemek için çalışma başlatan İskele Belediyesi, bölgeye 170 metrelik yağmur suyu drenaj hattı döşüyor. İnşaatı sürdüren ekip ayrıca yapacağı 150 metrelik toprak setle yağmur suyunun köye ulaşmadan köprüye aktarılmasını hedefliyor.

Öte yandan İskele Belediyesi, sel riskini ve taşkın hasarlarının önüne geçmek için geçtiğimiz aylarda başlattığı dere temizliğine devam ediyor. İskele Belediyesi İnşaat Birimi ekipleri, bu çerçevede Doktorlar Sitesi mevkiinde bulunan derede ıslah çalışması başlattı.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.