1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yakın Doğu Koleji Öğrencileri, Medya Sektörünün Mutfağına Girdiler
Yakın Doğu Koleji Öğrencileri, Medya Sektörünün Mutfağına Girdiler

Yakın Doğu Koleji Öğrencileri, Medya Sektörünün Mutfağına Girdiler

Yakın Doğu Koleji Gözlem ve Araştırma Kulübü öğrencileri, TV programlarının hazırlanış aşamaları hakkında bilgi almak ve bir gazetenin nasıl hazırlandığını görmek amacıyla Diyalog Medya Grubunu ziyaret ettiler.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halka ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Diyalog Medya Grubu Müdürü Sezgin Madencioğlu, öğrencilere kurum işleyişi hakkında açıklamalarda bulundu. Diyalog Medya Grubu içerisinde bir gazete ve aynı isimle bir televizyon kanalı bulunduğunu öğrencilere aktaran Madencioğlu, Diyalog Medya Grubunun amacının Kıbrıs Türk toplumuna doğru haberi en hızlı şekilde ulaştırmak olduğunu belirtti.

Medya Sektörünün Mutfağını Yerinde Gördüler…

Televizyon haberlerinin hazırlandığı mekandan geziye başlayan öğrenciler, daha sonra sırasıyla canlı yayın stüdyoları,  reji odası, kurgu-montaj odaları, seslendirme odalarını gezdi. Diyalog TV çalışanları, stüdyodan görüntü sunarak canlı yayınların nasıl hazırlandığını uygulamalı olarak öğrencilere gösterdiler. Öğrenciler aynı zamanda kameraman, muhabir, spiker, yönetmen, reji sorumlusu gibi meslekleri de tanıma fırsatı buldular.

Müessesse Müdürü Sezgin Madencioğlu, daha sonra gazete matbaasını öğrencilere gezdirdi. Burada günlük çıkarılan gazetenin hangi aşamalardan geçerek basıldığından, baskı makinelerinin nasıl çalıştığına kadar öğrencilere bilgiler verildi.

Merak ettikleri tüm soruların cevaplarını kanaldaki görevlilerden alan kulüp öğrencileri, gezi sonrası gazeteciliğin ve televizyonculuğun nasıl yapıldığını yerinde gözledikleri için mutlu olduklarını bildirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.