1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin “Yakın Sağlık” Dergisinin 9. Sayısı Yayımlandı…
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin “Yakın Sağlık” Dergisinin 9. Sayısı Yayımlandı…

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin “Yakın Sağlık” Dergisinin 9. Sayısı Yayımlandı…

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi tarafından hayatın en temel ve vazgeçilmez ihtiyacı olan sağlık konusunda güncel bilgileri ve tedavi yöntemlerini aktarmak amacıyla yayımlanan “Yakın Sağlık” dergisinin dokuzuncu sayısı yayımlandı.

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, tıp dünyasındaki son yenilikleri okurları ile paylaşmayı amaçlayan, altı ayda bir ücretsiz olarak hem Türkçe hem de İngilizce olarak yayımlanan dergi, dokuzuncu sayısında sağlık alanında birçok önemli ve güncel konuyu bünyesinde barındırıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde, dünyada ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık bilimleri ile tıp alanında kaydedilen güncel bilgi ve gelişmeleri, hastalıkları ve tedavi yöntemlerini insanımıza Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin uzman ve deneyimli doktorlarının bilgi ve tecrübeleri ile en etkin şekilde aktarmayı hedefleyerek yayımlanan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin yayını “Yakın Sağlık” dergisinin dokuzuncu sayısını yeniden okurlarımızla buluşturmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz” denildi.

Özel Dosya Konusu “ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları”

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin uzman doktorlarının bilgi birikimlerini paylaştığı dokuzuncu sayıda, “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları” Özel Dosya Konusu olarak belirlendi. Dosya başlığı altında; Prematüre Bebek, Çocuklarda Yüksek Tansiyon, Erken Çocukluk Döneminde Gelişim ve Gelişimsel Sorunlar, Çocukluk Çağı Viral Döküntülü Hastalıklar, Anne Karnında Böbrek Genişlemesi, Çocuklarda Yabancı cisim Aspirasyonu ve Çocuklarda Anastezi konuları hakkında bilgiler yer alıyor.

Dergide; Mikrobiyoloji, Dermatoloji, Kardiyoloji, Psikoloji, İç Hastalıklar, Üroloji, Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Onkoloji Alanları Yanı Sıra Fizik Tedavi, Acil Yardım, Lazer,  Alerji, Uyku ve Göğüs Hastalıkları İle Kulak ve Burun Boğaz alanlarında hastalıklar, genel bilgiler ve tedavi yöntemleri okurlarla paylaşıldı.

Hastalıklar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler İle İlgili Öneriler Verildi…

Dergide, Şarbon Hastalığı, El Ekzaması, Akne, Kulak Ağrıları, Üst Karın Bölgesinde Şişlik, Bel Ağrıları, Akut Hemeroid Krizi, Göz Batması Nedenleri ve Tedavisi, Epilepsi Belirtileri, Mesane Kanseri, Hipnobirthing Yöntemi ile Doğum, Hipertansiyon, Kanser, Miyelodisplastik Sendrom, Kroner Arter Hastalığı, Demans ve Alzheimer Hastalığı, Myom Tedavisi ve Belirtileri, Sonbahar ve Kış Aylarında Enfeksiyonlar ve Korunma Yöntemleri, Ritim Bozukluğu, Ani Kardiyak Ölümleri irdelendi.

Ayrıca, Travmatik Durumlarla Başa Çıkma Yöntemleri, Anastezi ve Herbal Ürünler, Yetişkinlerde Aşı Önerileri, Gripten Kurtulma Yolları, Aspirin kullanımı, Lazer Epilasyon, Uyku Testi ile ilgili özel yazılar bulunuyor.

Doç. Dr. İrfan Günsel: “Doğru Sağlık Bilincini Oluşturmayı Amaçladık…”

Derginin dokuzuncu sayısında da en güncel sağlık haberlerini ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ndeki önemli gelişmeleri okurlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, doğru sağlık bilinci oluşturmayı amaçladıklarını ve sağlık alanında tek bir eksik kalmayana kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Toplum sağlığına önem verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Günsel, “Bu kapsamda,  toplumu bilinçlendirmeye yönelik konferanslar düzenliyor, erken tanı ve teşhisin hayat kurtarıcılığını vurguluyoruz. İnsanımızın bilime olan saygısından bilimi rehber alarak, inovasyonu birinci planda tutarak en son teknolojik sağlık ekipmanlarımızla geleceğin sağlık teknolojisini hastalarımızla buluşturuyoruz” dedi.

Sağlık alanında hep bir adım önde olma vizyonu benimsediklerini ifade eden Doç. Dr. Günsel, “Teknolojik olanaklarımız ile Ada’mızın sağlık turizmine ne de katkı sağlıyoruz.  Sahip olduğumuz gücü hayat bulduğumuz topraklara borçlu olduğumuz bilinci ile yerel ve evrensel ihtiyaçlar çerçevesinde yerküremiz ve üzerindeki tüm canlıların var olma standartlarını yükseltmek ve sürdürülebilir kılmak için gelişmiş laboratuarlarımızda çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sözlerinin sonunda, son teknolojik sağlık ekipmanlarıyla geleceğin sağlık teknolojisini hastalarla buluşturduklarını ifade eden Doç. Dr. İrfan S. Günsel, bilimle var olmaya, en ileri teknolojiyle ilerlemeye ve başarılarını artırmaya kararlı olduklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.