1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yakın Doğu Üniversitesi İle CB Avenida Finalde...
Yakın Doğu Üniversitesi İle CB Avenida Finalde...

Yakın Doğu Üniversitesi İle CB Avenida Finalde...

Uluslarası Dr. Suat Günsel Turnuvasının Üçüncü Günü Tamamlandı.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde devam eden “Uluslarası Dr. Suat Günsel Kupası” basketbol turnuvasında üçüncü gün maçları tamamlandı. Üçüncü günün ilk maçında karşılaşan CB Avenida Hatay BŞB’yi yenerek finale yükseldi.  İkinci maçta ise USK Prag Castors Braine’i mağlup etti. Castors Braine yenen USK Prag yarın Hatay Büyükşehir Belediyespor’la üçüncülük dördüncülük maçına çıkacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi RA 25 Spor Salonu’nda oynanan maçlarda ilk olarak saat 17:15’de A Grubundan Hatay BŞB ile CB Avenida karşılaştı. Avenida 62-50’lik skorla maçtan galip ayrılarak final yükseldi. Günün ikinci maçında ise saat 19:30’da B grubundan USK Prag ile Castors Braine karşı karşıya geldi. USK Prag Castors Braine’i 82-77 yendi.

Kupanın son günü olan Pazar günü sıralama maçları oynanacak. Finalde ise Yakın Doğu Üniversitesi ile CB Avenida mücadele edecek. Matçan galip ayrılan takım “Uluslarası Dr. Suat Günsel Kupası”nın sahibi olacak.

Hatay’ın Savunması Yetmedi... CB Avenida: 62- Hatay BŞB: 50

Mücadelenin ilk periyotunda her iki takım da karşılıklı savunma yaparak başlarken Avenida Dominguez, Moss ile Hatay ise Snytsina ve Bahar ile boyalı alandan bulduğu sayılarla skoru 12-10 yaptı. Mücadelenin ilk periyotu 18-13’lük Avenida üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyreğe ilk yarının aksine etkili savunma ve hücumla başlayan Hatay, Hülya ve Bahar’la bulduğu sayılarla farkı bir sayıya kadar düşürdü ve skoru 24-23 yaptı. Karşılaşmanın geri kalanında baskıyı arttıran Avenida Abdi, Elonu ve Givens ile bulduğu sayılarla devreye 36-30 önde girdi.

Üçüncü periyota her ikim takım da etkili başladı. Hatay BŞB’de Snytsina ile Abdelkader, Avenida’da ise Elonu ile Asurmendi skora katkı yaparken periyot 45-43 Avenida üstünlüğü ile sona erdi.

Son periyota kaldığı yerden devam eden Avenida Dominguez ile boyalı alan dışından, Gil ile boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı 15’e çıkartarak skoru 60-45 yaptı. Oyun ve skor avantajını korumayı başaran Avenida karşılaşmadan 62-50 galip ayrıldı.

Avenida’da: Elonu 14 sayı, Nicholls 9 sayı, Dominguez 9 sayı, Abdi 8 sayı, Asurmendi 6 sayı, Gil 8 sayı, Givens 3 sayı, Moss 5 kaydetti.

Hatay BŞB’de: Özge 5, Snytsina 10, Hülya 9, Bahar 10, Merve 1, Abdelkader 13, Mircheva 2 sayı elde etti.

Prag Etkili Hücümla Galip...USK Prag: 82 - Castors Braine: 72

Üçüncü günün ikinci maçında USK Prag ile Castors Braine’nin çekişmesine sahne oldu.

Mücadelenin ilk periyodunda her iki takımda karşılıklı sıkı savunma yaparak başlarken USK Prag’ta Julie, Marjia ile Castors ise Antonia ve Anete ile boyalı alandan bulduğu sayılarla skoru 10-6 yaptı. Mücadelenin ilk periyodu 21-13 USK Prag üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyreğe de ilk periyotta olduğu etkili hücum ve sıkı savunma ile başlayan Prag, Alena ve Marjia ile bulduğu sayılar ile farkı 11’e çıkararak skoru 33-22 yaptı. Karşılaşmanın geri kalanında baskıyı arttıran Prag, Alena, Marjia ve Leticia ile bulduğu sayılarla devreye 41-34 önde girdi.

 

 Üçüncü periyoda Castors Braine, USK Prag’a göre daha istekli başladı. Castors, Anete ve Celeste ile bulduğu sayılar ile durumu 54-50’ye kadar getirerek farkı dörde düşürdü. Geri kalan dakikalarda Prag’ta Marta ile Marjia, Castors ise Olesie’nin bulduğu sayılar ile skoru 64-64 yaptı ve periyot bu skorla sona erdi.

Son periyoda karşılıklı üçlükler ile hızlı başladı. Castors’tan Olesie’nin üçlüğüne Prag’tan Alena karşılık verdi. Castors’tan Celeste ve Prag’tan da Katerina’nın sayıları ile skor 72-69 oldu. Oyun ve skor avantajını korumayı başaran USK Prag karşılaşmadan 82-77 galip ayrıldı.

USK Prag’da: Brabençova 1, Leticia 8, Karolina 7, Alena 19, Marjia 21, Marta 12, Katerina Elhotova 13, Aneta 1 sayı kaydetti.

Castors Braine’de: Antonia 7, Celeste 16, Marsorie 6, Anete 20, Maxuella 6, Olesia 19, Nikolina 3, sayı elde etti.

Turnuva Kapanış Maçları...

Kadın basketbolunun elit takımlarının absketbol severler önünde üç gündür mücadele ettiği turnuvanın son gününde final maçları oynanacak. 17 Eylül 2017 Pazar günü oynanacak maçlarda kupanın sahibi belli olacak. Finalde saat 15:00’de 6’ıncılık ve 5’incilik maçı Galatasaray ile Castors Braine arasında, saat 17:15’de 3’üncülük ve 4’üncülük maçı USK Prag ile Hatay BŞB arasnda, saat 19:30’da ise  1’incilik 2’incilik maçı Yakın Doğu Üniversitesi ile CB Avenida arasında oynanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.