1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yakupoğulları yargılanana kadar serbest
Yakupoğulları yargılanana kadar serbest

Yakupoğulları yargılanana kadar serbest

Yeniceköy Kavşağı’nda meydana gelen ölümlü trafik çarpışmasında İlter Taşpınar’ın ölümüne neden olan Fatma Yakupoğulları aleyhindeki soruşturma tamamlandı

A+A-

Yeniceköy Kavşağı’nda karşı şeride geçip, 27 yaşındaki İlter Taşpınar’ın kullandığı arabaya çarparak ölümüne neden olan 50 yaşındaki Fatma Yakupoğulları, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren Müfettiş Muavini Mehmet Özatılgan, 10 Mart 2019 tarihinde saat 16.15 sıralarında Lefkoşa – İskele Anayolu 4-5 kilometreleri boyunca GS 918 plakalı arabası ile doğu istikametine doğru seyreden Fatma Yakupoğluları’nın Yeniceköy Kavşağı’na yaklaştığında dikkatsizliği sonucu yolun sağına geçerek o esnada karşı istikametten gelen İlter Taşpınar’ın kullandığı PR 959 plakalı arabanın önünü tıkadığını ve arabaların çarpıştığını anlattı.

Mehmet Özatılgan, çarpışma sonucu arabaların yolun sağından çıktığını belirtti. Özatılgan, her iki sürücünün ve PR 959 plakalı arabada yolcu olan Umut Çavuşgil’in 112 Acil Servis ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını anlattı.

Özatılgan, İlter Taşpınar’ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirterek, Umut Çavuşgil’in aynı gün taburcu olduğunu söyledi.

Yargıç Cenkay İnan, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması, iki kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve 20 bin TL nakdi teminat yatırması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.