1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Yalanım varsa beni assınlar”
“Yalanım varsa beni assınlar”

“Yalanım varsa beni assınlar”

Basın ile paylaştığı yolsuzluk iddiaları nedeniyle Koop-Gaz bayiliğinin elinden alındığını ileri süren Adil Onalt, “Verdiğim beyanatlar yanlış ve yalandır demem karşılığında bayiliğimin geri verileceği söylendi” iddiasında bulundu.

A+A-

Mehmet KARA

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt, şaibeli olduğunu iddia ettiği Kooperatif İştirakler Yönetim Kurulu’nun derhal istifa etmesi gerektiğini savundu.

21 yıldır sürdürdüğü Koop-Gaz bayiliğinin gerekçe sunulmadan elinden alındığını hatırlatan Onalt, “Atalarımızın kurduğu kooperatife sahip çıkacağız. Bu kooperatifi bizler bugünlere getirdik. Batırsınlar diye değil. Verdiğim beyanatlar yanlış ve yalandır demem karşılığında Koop-Gaz bayiliğimin geri verileceği söylendi” iddiasında bulundu.

“Konuyu yargıya taşıdım”

KIBRIS’a konuşan Adil Onalt, Koop-Gaz bayiliğinin elinden alındığına dair Kooperatif İştirakler Yönetim Kurulu tarafından dün kendisine bir belge verildiğini ve belgede, “Yönetim kurulunun 16/10/2017 tarihinde yapmış olduğu toplantıya istinaden 17/10/2017 tarihinden itibaren Koop-Gaz bayiliğinizin iptal edilmesine karar verilmiştir” denildiğini söyledi.

Konuyu yargıya taşıdığını kaydeden Onalt, “Yönetim kurulunda olan 5 kişiden dördü Koop-Gaz bayiliğimin elimden alınmasına dair imza attı. Ekmeğimle oynadılar” dedi.

“Yönetim bir gecede kuruldu”

Kooperatif İştirakler Yönetim Kurulu’nun şaibeli olduğunu savunan Onalt, “Bir gecede kuruldu” ifadelerini kullandı.

Onalt, Binboğa Yem Fabrikası, Koop benzin, Harnup fabrikasında yaşanan yolsuzlukların üzerinin kapatıldığını ve hiç kimsenin yargılanmadığını ileri sürdü.

1958’den bu yana faaliyette olan Kooperatif Merkez Bankası’na bağlı olan bazı bölümlerin ayrıldığını ve ansızın beş kişiden oluşan Kooperatif İştirakler Yönetim Kurulu’nun ortaya çıktığını belirten Onalt, üyelerinin haberi olmadan kendi aralarında seçim yaptıklarını iddia etti.

“Gerçek kooperatifçi bizleriz”

Üreticiler olarak hiçbir menfaat sahibi olmadan yönetim kuruluna talip olduklarını açıklayan Onalt, hiçbir maaş talebinde de bulunmayacaklarını belirtti.

Annesinin kendisini Binboğa Kooperatif’te, hayvanlarına yem almak için kuyrukta beklerken torbaların üzerinde doğurduğunu kaydeden Onalt, “Gerçek kooperatifçi bizleriz” diye konuştu.

“Bu bir sindirme politikasıdır

Bu işin düzelmemesi durumunda cuma günü Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ile görüşüp şok bir eylem planlayacaklarını ifade eden Onalt, “Bu bir sindirme politikasıdır. Sinmeyeceğim ve bütün bildiklerimi anlatmaya devam edeceğim. Herkes bedel ödeyecek. Hodri meydan. Yalanım varsa beni assınlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.