1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "‘Yanan yanar, kalan sağlar bizimdir’… Ne kaldıysa!"
"‘Yanan yanar, kalan sağlar bizimdir’… Ne kaldıysa!"

"‘Yanan yanar, kalan sağlar bizimdir’… Ne kaldıysa!"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yangınlarda havadan müdahalenin önemine dikkat çekerek, hükümeti eleştirdi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yangınlarda havadan müdahalenin önemine dikkat çekerek, hükümeti eleştirdi.

CTP Lideri Erhürman, “Yangınları rutine bağladık. Yangınlar sonrasındaki haber ve açıklamaları da! “Çok üzgünüz”, “ciğerlerimiz yandı”. “Ekiplerimiz sabaha kadar çalışıyor, onlara teşekkür ederiz”… Gerçekten de, bölge belediyelerine, personellerine, Sivil Savunma, itfaiye, güvenlik güçleri, hepsine gösterdikleri çaba için ne kadar teşekkür etsek az” ifadelerini kullandı.

Tufan Erhürman, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ama… Bir de “ama”sı var elbette bu işlerin! Beş yıldır ana omurgası değişmemiş bir “hükumet”. Havadan müdahale araçları konusunda defalarca yapılmış “hallettik, halledeceyik” açıklamaları. Gerek İtfaiyenin, gerek Sivil Savunmanın personel ve/veya araç gereç talepleri. Onlar da “hallettik, halledeceyik” kapsamında. Peki yangın çıkmasın diye yapılması gereken hazırlıklar? Onlarla ilgili bir rapor, bir plan, bir program? Hak getire!”

Erhürman, “Yangın çıksın, hemen bölgeyi ziyaret edelim. Orada uğraşanların zamanını bir de ziyaretlerle çalalım. Sahada gece gündüz uğraşan personel perişan olsun, biz “ciğerlerimiz yandı, daha dikkatli olmalıyız” diyelim, personele teşekkür edelim ve sonra adeta “bir sonraki yangında buluşuruz” diyerek bölgeden ayrılalım. “Yanan yanar, kalan sağlar bizimdir”… Ne kaldıysa!” dedi.

Erhürman, “Rahmetli Süleyman Demirel’in “meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz” diye bir sözü varmış. Mesele edip çözüm üretecek miyiz, yoksa mesele etmeyip her yangın sonrası, yangın ihtimali yokmuş gibi yaşamaya devam mı edeceğiz? Mesele bu!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.