1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yargıtay'dan 'genel cerrah estetik ameliyatı yapamaz' kararı
Yargıtay'dan 'genel cerrah estetik ameliyatı yapamaz' kararı

Yargıtay'dan 'genel cerrah estetik ameliyatı yapamaz' kararı

Yargıtay 15. Hukuk Dairesi, İzmir'de genel cerrahi uzmanı tarafından gerçekleştirilen "burun estetiği" ameliyatının ardından iyileşmeyen hastanın şikayetini haklı bularak, ilgili doktoru ve hastaneyi sorumlu tuttu

A+A-

Yargıtay 15. Hukuk Dairesi, İzmir'de genel cerrahi uzmanı tarafından gerçekleştirilen "burun estetiği" ameliyatının ardından iyileşmeyen hastanın şikayetini haklı bularak, ilgili doktoru ve hastaneyi sorumlu tuttu. Yargıtay kararında "Adli Tıp Kurumu Genel Kurulunun raporunda, ameliyatın genel cerrahi alanına girmediği hususları birlikte değerlendirildiğinde 'operasyonu yapan hekimin eyleminin tıp kurallarına uygun bulunmadığı ve tıbben kusurlu bulunduğu' bildirildiğine göre, adı geçen hastane yönünden de davanın kabulü gerekirken, yazılı şekilde hüküm kurulması doğru olmamış, kararın bu nedenlerle bozulması uygun bulunmuştur" denildi. Hastanın avukatı bu kararın "Artık estetik cerrahlar dışında yapılacak ameliyatlarda, komplikasyon olsun ya da olmasın, kendi alanı dışında ameliyat yapan doktorların sorumlu olacağı açıktır" anlamına geldiğini söyledi.

Burun estetiği sonrası iyileşmeyen ve ağrıları dinmeyen hastanın şikayetini haklı bulan Yargıtay, olaydan ameliyatı yapan genel cerrahi uzmanını ve hastaneyi sorumlu tuttu.

İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki S.B, 2011'in mayıs ayında özel bir hastanede burun estetiği operasyonu geçirdi.

Genel cerrah A.Ş.A. tarafından yapılan ameliyatın ardından taburcu edilen S.B, burnunda yanık izi ve şişlik nedeniyle aynı hekime başvurdu.

İddiaya göre doktor A.Ş.A, hastasına "Bu durumun normal olduğunu ve düzeltilebileceğini" söyleyerek, mağduru bu kez başka bir özel hastanede ameliyat etti.

Tedavi sürecinde burnunun düzelmediğini fark eden S.B, A.Ş.A. tarafından tekrar muayene edildikten sonra evine gönderildi.

Ağrılarının dinmemesi üzerine, 31 Temmuz 2012'de aynı doktor tarafından üçüncü kez ameliyat edilen S.B, iyileşmeyi beklerken operasyon sonrası göz kapakları düşünce hukuki mücadele başlatma kararı aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.