1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Yarışmanın konusu: “Ben, biz ve doğa” 
Yarışmanın konusu: “Ben, biz ve doğa” 

Yarışmanın konusu: “Ben, biz ve doğa” 

Girne Belediyesi 5. Öykü Yarışması bu yıl “Ben, Biz ve Doğa” konusuyla düzenleniyor. 

A+A-

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, (9-10-11 yaş grubu), (12-13-14 yaş grubu), (15-16-17 yaş grubu) olarak üç kategoride değerlendirme yapılacak olan öykü yarışmasına katılmak isteyenlerin en geç 17 Haziran 2022 Cuma gününe kadar öykülerini Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi’ne veya sosyalisler@girnebelediyesi.com adresine göndermeleri gerektiği ifade edildi.

Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek değerlendirmelerin sonucunda Temmüz ayında düzenlenecek törenle, birincilere 1250 TL, ikincilere 1000 TL, üçüncülere 750 TL ödül verilecek.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve eğitim gören tüm çocukların katılımına açık yapılacak bu yılki öykü yarışmasının değerlendirme kurulunda, Ceyhan ÖZYILDIZ (Öykü Kitabı Yazarı, Fotoğrafçı), Emrah ÖZTÜRK (Öykü Kitabı Yazarı, Akademisyen), Orhan ESKİKÖY, Misli KADIOĞLU (Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amiri) yer alıyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, çocuk ve gençlerin okuyan, sorgulayan, düşünen ve yaratan bireyler olması için teşvik edilmesinin önemine işaret ederek, bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek öykü yarışmasını bu anlamda önemsediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda çocuk ve gençlerin öyküleri arasında çok değerli eserlerle karşılaştıklarını belirten Güngördü, bu yıl doğa sevgisi ve çevreye duyarlılık konusunda bir farkındalık da yaratacak bir konu başlığı belirlendiğini, okul ve ailelerin de katılım için çocukları desteklemesinin önemine işaret etti. Güngördü, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi.

Girne belediyesi 5. Öykü yarışması için son başvuru 17 Haziran 2022

KATILIM KOŞULLARI:

•   Yarışmaya gönderilecek öyküler A4 çizgisiz dosya kâğıdına bilgisayarla ya da elle yazılacaktır.

•    Öykülerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekir.

•   Orijinal olmayan (fotokopi olarak gönderilen) öyküler değerlendirmeye alınmaz.

•    Öykünün herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve esere yapıştırılmış veya çizilmiş resimler yer alamaz.

•     Yarışmaya gönderilecek öyküler 5 (beş) sayfayı geçemez.

•   Yarışmaya gönderilecek öykülerin ön yüzüne öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılmaz. Ayrıca öykülerin arka sayfası, kullanılamaz.

•  Öykünün son sayfasında öğrencinin adı-soyadı, adresi, okulu, telefon numarası, fotoğrafı ve kısa özgeçmişi eklenmelidir.

•  Yarışmanın ödül töreni Temmuz ayı içerisinde jüri üyelerinin de katıldığı bir tören ile yapılacaktır.

•   Birinci fıkrada belirtilen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmaz.

•   Öyküler, 17 Haziran 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Girne Belediyesi’ne kapalı zarf içerisinde veya sosyalisler@girnebelediyesi.com adresine mail yoluyla ulaştırılacaktır.

•  Yarışmaya katılım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.