1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yaşlanmayı Geciktirin!
Yaşlanmayı Geciktirin!

Yaşlanmayı Geciktirin!

Japonya'da yaşam ortalamasının en yüksek olduğu bölge Okinawa'nın adını mutlaka duymuşsunuzdur. Peki ya orada yaşayan insanların sırlarından en az birini öğrenmek ister misiniz?

A+A-

Bunun sırlarından biri sağlıklı beslenmeyse bir diğeri de maça çayı.
 

Belki sizin de dikkatinizden kaçmamıştır, maça çayı son dönemde sağlıklı beslenme trendleri arasında öne çıkıyor. Öyle ki bazı uluslararası kahve zincirleri müşterilerine maça çayı ya da içine maça çayı karıştırılmış menüler sunuyor.  Sadece içecekler değil kimi zaman yiyecekler de üstelik.
 

Peki nedir bu yemyeşil rengiyle dikkat çeken maça çayı?
 

Maça çayı aslında bir tür yeşil çay.  Ama şöyle; Japonya'da yetiştirilen yeşil çayın hasat zamanından önce gölgede bekletilmesiyle elde ediliyor.  Gölgede bekletilmenin sebebi  ise daha fazla klorofil üretimi sağlamak. Daha sonra da toz haline getiriliyor ve maça çayı olarak tüketiliyor.
 

Başlarda sadece Japonya'da kullanılsa da maça çayı artık ABD ve Avrupa'da da yaygın olarak kullanılır hale geldi. 
 

MAÇA ÇAYI VE SAĞLIK FAYDALARI
 

Gelin isterseniz şimdi de maça çayının sağlık faydalarına bir göz atalım.

Maça çayının bu kadar ilgi görmesi boşa değil elbette. Öncelikle çok etkili bir antioksidan. Bunu da içerdiği yüksek oranda klorofile borçlu. 
 

Bu yoğun klorofil sayesinde çok güçlü bir detoks etkisi sağlıyor.  Kanı toksinlerden arındıyor. Vücuttaki iltihaplanmayı önlemeye yardımcı oluyor. 
 

Maça çayı kelimenin tam anlamıyla çok güçlü bir kanser savaşçısı. İçerdiği kateşin adlı güçlü antioksidan sayesinde vücudu hücre deformasyonlarına karşı koruyor. 

Bu parlak yeşil renkli çayın etkili olduğu bir başka alan ise yaşlanmayla ilgili. Maça çayı belki de örneğine çok az rastlanır şekilde yaşlanma etkilerini geciktiriyor. 

Maça çayının sağlık faydaları sadece bedenin içi ve dışıyla ilgili değil.  Aynı zamanda hafızaya da olumlu etkileri var.  Dopamin ve serotonin hormonlarının salgılanmasını sağlayan L-theannin maddesini diğer yeşil çaylara oranda beş kat daha fazla içeriyor. Bu sayede de hafızanın güçlü olmasını sağlıyor.

Bunca sağlık faydasını saydığımız maça çayının kilo verme üzerindeki etkilerine gelirsek...

Öncelikle metabolizmayı hızlandırıyor. Ama bu konuda da yeşil çayın epey önünde. Eğer kıyaslamak gerekirse maça çayı, yeşil çaya oranla dört kat daha fazla hızlı çalıştırıyor metabolizmayı. Eğer egzersiz programınıza başlamadan önce maça çayı tüketirseniz her zamankinden  daha fazla kalori yakmanız mümkün. 

MAÇA ÇAYI NASIL HAZIRLANIR VE BİR GÜNDE NE KADAR TÜKETİLİR?
 

Maça çayının hazırlanması son derece kolay. Diyelim ki bir çay kupası maça çayı içmek istiyorsunuz. Buna eşit miktarda suyu çaydanlıkta kaynatıp kupanıza alın. Sonra da bir tatlı kaşığı kadar toz haldeki maça çayından ekleyin. İyice karıştırın. Birkaç dakika demlenmesini bekleyin. İşte çayınız hazır!

Fakat sözün burasında bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Bu kadar çok sağlık faydası var diye düşünüp tüketimini abartmayın. Bu, bazı sağlık sorunlarına neden olabilir.  O yüzden bana sorarsanız günde en fazda iki kupa dolusu maça çayı tüketmek yeterlidir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.