1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Yaya geçitleri yetersiz ve belirgin değil”
“Yaya geçitleri yetersiz ve belirgin değil”

“Yaya geçitleri yetersiz ve belirgin değil”

TKÖD Başkanı Mehmet Avcı, önceki akşam Büyük Anadolu Otel önünde meydana gelen ölümlü trafik kazasıyla ilgili Haberci’ye açıklamada bulundu.

A+A-

Girne’de önceki akşam meydana gelen trafik kazası sonucu yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kişi hayatını kaybetti.

Büyük Anadolu Otel’in önünde, kaldığı otele gitmek için yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan 51 yaşındaki Veysel Can’a, 42 yaşındaki Mahir Salman Söker’in yönetimindeki RF 453 plakalı aracın çarpması sonucu Can, yaşamını yitirmişti.

Yaşanan üzücü olayın ardından Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, konuyla ilgili HABERCİ’nin sorularını yanıtladı. Avcı, ülke çapında en büyük sorunlardan bir tanesinin aydınlatma sorunu olduğunun altını çizdi.

Tüm anayolların kapkaranlık olduğunu ve aydınlatma direklerinde lambaların yanmamasının KKTC’nin büyük bir ayıbı olduğunu vurgulayan Avcı, hükümetlerin bu soruna bir çözüm üretmeyi başaramamalarının faturasını vatandaşın canıyla ödemesinin kabul edilemez olduğuna dikkat çeti.

“NE ARAÇLARIN HIZLANMAYA NE DE YAYALARIN DÖRT ŞERİTLİ YOLDA KONTROLSÜZ GEÇMEYE HAKKI VAR”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, meydana gelen kazanın herkesi üzdüğünü ifade ederek, söz konusu yol üzerinde bulunan otelde çoğunlukla turistlerin kaldığını ve trafik akışının hangi yönde olduğunu birçoğunun bilmediğini belirtti.

Turistlerin karşı kaldırımdan inerek dört şeritli yolda koşarak otele girmeye çalıştıklarının gözlemlediğini, bunun yanı sıra yolun güney istikametinin yokuş olması nedeniyle araçların da hızlanma ihtiyacı hissettiğini kaydeden Avcı, araçların hız yapma hakkı olmadığı gibi yayaların da dört şeritli yolda kontrolsüz olarak karşıdan karşıya geçme hakları olmadığına değindi.

Avcı, yabancı turistler için özel önlemler alınması gerektiğini belirtirken, ülkemizde trafik akışının soldan olduğunu fakat turistlerin çoğunun karşıdan karşıya geçerken yolun sağına baktıklarının gözlemlendiğini söyledi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.