1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yayla’dan Lefkoşa’ya, kamera kayıtları inceleniyor
Yayla’dan Lefkoşa’ya, kamera kayıtları inceleniyor

Yayla’dan Lefkoşa’ya, kamera kayıtları inceleniyor

Dereboyu’nda Gürel Ereçer’e ait salon aracın yakılmasıyla ilgili tutuklanan üvey kardeşi Cem Derviş Doğu’nun tutukluluk süresi uzatıldı.

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa Dereboyu’nda Gürel Ereçer’e ait salon aracı kundaklamakla suçlanan üvey kardeşi Cem Derviş Doğu’nun tutukluluk süresi 4 gün daha uzatıldı.

Olayı çok yönlü soruşturan polis, Yayla köyünden Lefkoşa olay mahalline kadar alınan kamera kayıtlarını inceleyecek.

Polis, zanlı Cem Derviş Doğu’nun, bir süredir Gürel Ereçer’i tehdit ettiğini, ikametgâhına zorla girmeye çalıştığını ve olaydan kısa bir süre önce de müştekiyi, arabasını yakmakla tehdit ettiğini belirlemişti.

Zanlının, müştekiden 600 TL alacağı olduğunu iddia ettiği öğrenilmişti.

Polis: İs örneklerinin analiz sonucu önemli

“Kasti hasar” suçlamasıyla tutuklanan zanlı Cem Derviş Doğu, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Behrat Mavioğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hüseyin Ergüleç’i tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Ergüleç, zanlının 2 Ekim’de saat 04.35’te, Lefkoşa’nın Dereboyu bölgesinde, Büyük Reşit Sokak’taki bir apartmanın önünde park halinde olan Gürel Erecer’e ait KS 589 plakalı

Suzuki Swift marka aracın üzerine yanıcı madde dökerek ateşe verdiğini, alevlerin Adnan Kapan’a ait GC 264 plakalı araca da sıçrayıp, ön kısmının hasar görmesine neden olduğunu anımsattı.

Polis Memuru Hüseyin Ergüleç, aracın üzerinden alınan is örneklerinin analiz sonucunun önemine vurgu yapıp, zanlının Güzelyurt’ta Yayla köyünden Lefkoşa olay mahalline kadar alınan kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini anlattı.

Ergüleç, tahkikatın çok yönlü devam ettiğini belirterek zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatları Enver Öztürk ile Feridun Öztürk de, tutukluluk süresine itiraz etmedi ve müvekkilinin psikiyatr muayenesinden geçirilmesini talep etti.

Yargıç Tacan Reynar, zanlının, tahkikat amaçlı dört gün tutuklu kalmasına ve psikiyatr muayenesinden geçirilmesine emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.