1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yazılı, görsel ve yeni medya sorunları YDÜ'de tartışıldı
Yazılı, görsel ve yeni medya sorunları YDÜ'de tartışıldı

Yazılı, görsel ve yeni medya sorunları YDÜ'de tartışıldı

Yazılı, görsel ve yeni medya sorunları YDÜ'de tartışıldı

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü tarafından altıncısı düzenlenen Uluslararası Medya Çalıştayı kapsamında, geçtiğimiz yıl ilk paneli düzenlenen Medya ve Sinema Sempozyumu’nun, “KKTC’de Yazılı, Görsel ve Yeni Medya Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı ikinci paneli düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İletişim Fakültesi Turuncu Salon’da gerçekleşen panelin moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ufuk Çelik’in üstlendiği belirtildi. “KKTC’de Yazılı, Görsel ve Yeni Medya Sorunları” üzerine çözüm önerilerinin sunulduğu panelde, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, BRTK Program Yapımcısı Aziz Karaaziz, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu ve KIBRIS Gazetesi İnternet Editörü Çağdaş Öğüç konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde, Kıbrıs medyasında ekonomik değerler, sponsor arayışları ve medyaya ayrılan bütçenin yetersizliği gibi konu başlıklarının yanında, var olan sorunlara çözüm önerileri de sunuldu. Konuşmacılar, hem geleneksel medyanın hem de yeni medyanın işleyişi ve KKTC medyasının şu anki konumunu değerlendirdi.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt yeterli bütçe ile Kıbrıs Türk halkının beklentilerini karşılamanın mümkün olduğunu ifade ederek, kamuya yönelik ve kamu yararı gözetilerek yayın yapan BRT’nin her şeye rağmen görevini sorumluluk bilinciyle sürdürdüğünü belirtti.  

İnternet gazeteciliğinin de konuşulduğu panelde Çağdaş Öğüç, internet haberciliğinin güvenilirliğini sorguladı. İnternet haberciliğinde gelinen son noktada “araştırmacı gazetecilik” kavramının giderek yok olduğuna vurgu yapan Öğüç, sosyal medyada herhangi bir bireyin paylaştığı olayın, araştırılmadan ve güvenilir kaynaklara başvurulmadan gazetecilik adı altında sorgulanmadan yayımlandığını ifade ederek, bu sorunun önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

BRTK Program Yapımcısı Aziz Karaaziz, KKTC televizyonlarında hem görsel hem de yazılı medyanın en çok öne çıkan unsurunun haber bülteni olduğunun altını çizerek, kamusal yayıncılıktan söz etti. Ana akım medya sektörü olarak kültür, sanat ve eğlence programlarından yoksun olduklarını söyleyen Karaaziz; haber dışında seyircilerin beklentilerini yeterince karşılayamadıklarını ve karşılamak için yeterli prodüksiyona sahip olmadıklarına vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu ise konuya Medya Etik Kurulu açısından yaklaştı. Medya Etik Kurulu’nun daha aktif ve üretken olması gerektiğini savunan Özuslu, Türkiye ile KKTC piyasası arasında yaşanan “haksız rekabet” sorununa çözüm önerilerini de dile getirdi. Özuslu, televizyon ya da iletişim ağları üzerinden bu sorunun acilen çözümlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeçi tarafından günün anısına plaketleri takdim edildi.

Sempozyum Kapsamında 3. Panel Kıbrıs’ta Sinema’nın Sektörleşme Sorunu olacak

Düzenlenen panel ile ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap, bölüm olarak, tüm akademik kadroları ile birlikte, Kıbrıs Türk Toplumu’na hizmet hedefiyle, Kıbrıs Türk Basını ile ilgili sorunları yakinen takip ettiklerini ve sempozyumlar, konferanslar, paneller ve yayınlar gibi çeşitli akademik çalışmalar ile, bu sorunların akademik açıdan tespitini sağlayarak, pratiğe yönelik çözüm önerileri sunduklarını ifade etti.

Açıklamasının devamında Doç. Dr. Kasap, devam eden medya çalıştayı kapsamında, Medya ve Sinema Sempozyumu’nun ikinci paneli olarak “KKTC’de Yazılı, Görsel ve Yeni Medya Sorunları ve Çözüm Önerileri” üzerinde durulduğunu, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek üçüncü panelde ise “Kıbrıs’ta Sinema’nın Sektörleşme Sorunu”nun tartışılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.