1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. YDK Gözlem ve Araştırma Kulübü’nden Dr. Fazıl Küçük Müzesine anlamli ziyaret…
YDK Gözlem ve Araştırma Kulübü’nden Dr. Fazıl Küçük Müzesine anlamli ziyaret…

YDK Gözlem ve Araştırma Kulübü’nden Dr. Fazıl Küçük Müzesine anlamli ziyaret…

Yakın Doğu Koleji Gözlem ve Araştırma Kulübü öğrencileriyle birlikte Kıbrıs Türk Halkı'nın özgürlük ve varoluş mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük'ün Lefkoşa'da bulunan Dr. Fazıl Küçük Müzesi'ni ziyaret etti.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Dr. Fazıl Küçük Müzesi Müdüresi Ayfer Aslan öğrencilere,  Kıbrıs Türk toplumunda önemli bir yeri olan Dr. Fazıl Küçük’ün hayatı hakkında bilgiler verdi. Dr. Fazıl Küçük’ün bir dönem Kıbrıs Türk toplumuna önderlik yaptığını ifade eden Aslan, Dr. Küçük’ün sahibi olduğu Halkın Sesi gazetesiyle Kıbrıs Türkü’nün sesi olduğunu vurguladı.

Dr. Fazıl Küçük Müzesini gezen öğrenciler, Dr. Küçük’ün kişisel eşyalarını bire bir yerinde gözlemlediler. Daha sonra müze içerisinde yer alan bölümde Dr. Küçük’ün hayatının anlatıldığı belgeseli izleyen kulüp öğrencileri geziden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Dr. Fazıl küçük’ün çalışma ofisini, 25 yılı aşkın süre kullandığı muyanehanesini, laboratuvarını ve yaşadığı evi gezerek bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler ayrıca Dr. Fazıl Küçük’ün hayatını anlatan belgeseli izlerken zaman zaman duygusal anlar yaşadılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.