1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDK öğrencileri Gazetecilik Mesleği ile Basın Özgürlüğü hakkında bilgiler edindi…
YDK öğrencileri Gazetecilik Mesleği ile Basın Özgürlüğü hakkında bilgiler edindi…

YDK öğrencileri Gazetecilik Mesleği ile Basın Özgürlüğü hakkında bilgiler edindi…

Yakın Doğu Koleji Sosyal Sorumluluk Kulübü, öğrencilerin gazete alışkanlığı edinmesini sağlamak amacıyla Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliğini ziyaret etti.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, ziyaret sırasında, Başkan vekili Mustafa Kortun, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Eğitim Sekreteri Engin Dervişağa ve Kıbrıs Türk Gazateciler Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu Dilek Öncül Kodan, kulüp öğrencilerine Gazeteciler Birliği’nin kuruluşu ve çalışmaları  ile ilgili bilgiler verdiler.

Ülkemizde faaliyet gösteren toplam 20 gazetenin olduğunu öğrencilere aktaran yetkililer, bunun ülke yapısı düşünüldüğünde sağlıklı bir yapı olmadığını belirtti. Ülkemizde ve dünyada basın özgürlüğü ile ilgili sorular soran kulüp öğrencileri de ülkemizde ve dünyada bu anlayışın hangi düzeyde olduğu konusu hakkında bilgi aldılar.

Çocukların Yaşadığı Toplumun Bir Parçası Olduğunun Farkına Varabilmesi İçin Gazete Okuma Alışkanlığı Geliştirilmeli…

Yakın Doğu Koleji Müdürü Asım İdris, öğrencilerin gazete okuma alışkanlığı kazanması, onların gazetelerdeki güncel konuları yaşadığı yerden ve dünyadan örneklerle incelerken, kendisinin de toplumun bir parçası olduğunun farkına varabilmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Gazete okuma alışkanlığı edinmenin öneminin altını çizen Okul Müdürü İdris, “Gazeteler, öğrencilerle ebeveynleri ve diğer aile bireyleri arasındaki iletişimin güçlenmesini sağlar. Öğrenciler sık sık ebeveynlerinin haber okuma davranışlarının benzerini veya daha iyisini yapmaya istekli olurlar ve haberler hakkında konuşmak ebeveynler için çocuklarını, büyüklerin sohbetlerine katmanın bir yolunu açar” dedi.

Kulüp öğrencileri için gezinin çok yararlı olduğuna inandığını dile getiren Asım İdris, öğrencilerin okul içi ve okul dışı yaşamı, geçmiş ve gelecek arasında bağ kurabilecekleri etkinlikler gerçekleştirmeleri, derste edindiği bilgiyi, güncel bilgi ile harmanlarken, okuma, konuşma, yazma, anlama, dinleme, iletişim, kendini ifade etme, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştireceklerini, elde ettikleri bilgileri farklı kaynaklarla karşılaştırırken, eleştirel bir bakış açısı edinerek bilinç kazanabileceklerini vurguladı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.