1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “YDP çantada keklik değil”
“YDP çantada keklik değil”

“YDP çantada keklik değil”

Erhan Arıklı kendisinin sürekli burasının KKTC olduğunu ve herkesin bunu unutmaması gerektiğini telkin ettiğini ifade etti

A+A-

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, HABERCİ gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bilbay Eminoğlu, Yazı İşleri Müdürü Gizem Özgeç, Haber Müdürü Efdal Keser, Yayın Danışmanı, Köşe Yazarı Hasan Erçakıca’nın sorularını Kanal T’de moderatörlüğünü Dilek Kırıcı’nın yaptığı programda yanıtladı.

Ne dışlanma ne de dışlama

Erhan Arıklı Türkiye ile en az görüşen parti biziz şeklindeki açıklamalarının hatırlatılıp konuyu biraz açmasının istenmesi üzerine amacının ne Türkiye’yi dışlamak ne de dışlanmak olduğunu ifade etti. “Türkiye ile biraz mesafe koydum. Bizim partinin tabanı itiraf etmem gerekirse 1975 göçmeni vatandaşlardan oluşuyor. Bunların arasında Türkiye’den tüm siyasi partilerin temsilcileri var. Dolayısıyla herhangi bir siyasi partiye daha fazla yaklaşmamız söz konusu olamaz” diyen Arıklı Türkiye’deki tüm siyasi partilere eşit mesafede bir tavır sergileyerek parti içindeki birlik ve beraberliği sağlamak istediğini kaydetti.

Erhan Arıklı kendisinin sürekli burasının KKTC olduğunu ve herkesin bunu unutmaması gerektiğini telkin ettiğini ifade ederek, “Herkes KKTC Yasalarına uymak zorundadır” diye konuştu. Tüm üyelerinin eşit mesafeyi koruduğuna dikkat çeken Arıklı, bunun olmaması halinde ciddi sıkıntıların yaşanabileceğine değindi. Arıklı, “Herhangi bir yönetim kurulu üyemizin sosyal medyadan Türkiye’deki siyasi partilerin aleyhinde veya lehinde paylaşımı söz konusu değildir. Böyle bir olayın partimize dönüşü olumsuz olur” dedi. Bundan dolayı Türkiye’den gelen heyetlerle çok az görüştüğünü anlatan Arıklı yaptıkları görüşmeleri de çok fazla basınla paylaşmadıklarına dikkat çekti. Türkiye ile iyi bir mesafeleri olduğunu ve bu mesafeyi korumak istediğini söyleyen Erhan Arıklı, Türkiye’deki tüm siyasi partilerle aralarında seviyeli bir mesafe olduğunun tekrardan altını çizdi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.