1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Ümit Atılgan Kanada’da kadın cinayetleri ile ilgili tebliğ sundu…
YDÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Ümit Atılgan Kanada’da kadın cinayetleri ile ilgili tebliğ sundu…

YDÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Ümit Atılgan Kanada’da kadın cinayetleri ile ilgili tebliğ sundu…

Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Felsefesi ve Hukuk Sosyolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Eylem Ümit Atılgan, Kanada Toronto’da düzenlenen Law & Society konferansında tebliğ sunarak Yakın Doğu Üniversitesini temsil etti.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, 1964'den beri her yıl düzenlenen ve hukuka sosyolojik yaklaşımla araştırmalar yapan akademisyenlerin dünya çapındaki en geniş ağı olma özelliğini taşıyan Law & Society konferansında, Doç. Dr. Eylem Ümit Atılgan “Kadın Cinayetlerinde Haksız Tahrik İndirimi” konulu tebliği sundu. Bu yıl ki teması “Law at Crossroads” olarak belirlenen konferansa farklı ülkelerden yüzlerce akademisyen katılarak çalışmalarını sundu.

“Kadın Cinayetlerinde Haksız Tahrik İndirimi”

Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Atılgan, doçentlik tezinde yürüttüğü mahkeme etnoğrafisi araştırmasının sonucu olan Türkiye'de Kadın Cinayetlerinde Haksız Tahrik Yargılamaları konusunu sunduğu konferansta, kadına yönelik şiddetle mücadele halinde olan ülkeler Meksika, Nikaragua ve Türkiye’nin karşılaştırmalı bir şekilde tartışıldığını vurguladı. “Kadın Cinayetleriyle Mücadelede Karşılaştırmalı Yaklaşım” başlığını taşıyan özel oturumda, Doç. Dr. Atılgan’la birlikte Wisconsin Üniversitesinden Paulina Garcia Del Moral, Tulane Üniversitesinden Pamela Neumann, City of New York Üniversitesinden  Sumru Atuk da tebliğ sundu.

Doç. Dr. Atılgan Law & Society Derneği'nde Düzenleme-Planlama Komitesine İkinci Kez Seçildi…

Birçok ülkede gündemin ilk maddesini oluşturan kadın cinayetleri konusundaki tebliğlerin, derneğin yayın organı olan Law & Society Review’da özel sayı olarak hazırlanmasına yönelik editörlerden gelen öneri üzerine, konuşmacılar bu proje üzerinde çalışmalara başladı. Doç. Dr. Atılgan, konferans sırasında yapılan seçimlerde derneğin organlarından biri olan düzenleme-planlama komitesine ikinci kez seçilerek Yakın Doğu Üniversitesi'ni 2018-2019 yılında da Law & Society Derneğinde temsile hak kazandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.