1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDÜ İletişim Fakültesi 11 Temmuz Basın Günü Nedeniyle Mesaj Yayımladı
YDÜ İletişim Fakültesi 11 Temmuz Basın Günü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

YDÜ İletişim Fakültesi 11 Temmuz Basın Günü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi 11 Temmuz Basın Günü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

A+A-

Toplumsal mücadelemizin önemli aktörlerinden biri olan Kıbrıs Türk Basını, İngiliz sömürge yönetiminde ilk Türkçe gazete olarak yayın hayatına başlayan Saded’in 11 Temmuz 1889 tarihli ilk yayınından bu yana, aynı kararlılıkla görev ifa etmektedir.

Demokrasi,  insan hakları ve özgürlüklerin geliştirilmesi açısından büyük katkısı olan basının;  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de farklı görüş ve değişik bakış açıları ile gelişmesi oldukça önemlidir.  Bir ülkede özgür toplum için, özgür basın olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır.

 Kıbrıs Türk Basını’nın İngiliz sömürge yönetiminde başlayan bu zorlu sınavı,  değişik mücadele süreçlerinde Kıbrıs Türk toplumunun farklı  mecralarda varlığını, motivasyonunu ve birlikteliğini sağlayan önemli  aktörlerden biri olmuştur.

Sadece ülkemizde değil  dünyanın birçok yerinde oldukça zor koşullarda icra edilen gazetecilik mesleği;  gecesi  gündüzü, yazı  kışı olmayan, zaman zaman insani koşulların üzerinde çaba gerektiren zor bir meslektir.  Meslek çalışanlarının çalışma şartlarının iyleştirilmesi,  özgür ve tarafsız haber üretme koşullarının sağlanması  toplumun;  doğru, güvenilir ve tarafsız haber alma hakkının da gereğidir.

Özgür toplum için özgür basının şart olduğu bilinci ile 1889’dan günümüze meslek ilkelerine  ve etik değerlere bağlılıkla, toplumsal faydayı kişisel ve kurumsal çıkarların üzerinde tutarak görev ifa eden tüm basın camiasının gününü yürekten kutlarız.  Ayrıca basın kurumalarında görev  üstlenmek üzere eğitim alan tüm İletişim Fakültesi öğrencilerimize de seçtikleri bu meşakkatli görevde başarılar dileriz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.