1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDÜ Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Özel Yetenek Sınavı başvuruları sürüyor…
YDÜ Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Özel Yetenek Sınavı başvuruları sürüyor…

YDÜ Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Özel Yetenek Sınavı başvuruları sürüyor…

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2018-2019 Öğretim Yılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları sürüyor.

A+A-

Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) ve Yüksek Öğretim Planlama, Akreditasyon ve Denetleme Kurulu (YÖDAK) onaylı programlara, 2018-2019 Öğretim Yılı için 40 Lisans, 15 Yüksek Lisans ve 5 Doktora öğrencisi kabul edileceği duyuruldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgide, Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı yetenek sınavlarının, 18-19 Eylül 2018 tarihlerinde, Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Koro-Orkestra Sınıfı’nda saat 10.00’da yapılacağı bildirildi.

Sınav İçerikleri…

Lisans öğrencileri bölüme kabul için; Tartım tekrarı, tek ses, aralık, akor, Tonal – makamsal ezgi tekrarı, öğrencinin hazırladığı şarkı, İstiklal Marşı, öğrencinin çalgı performansı, yazılı sınav ve sözlü mülakata tabi tutulacaklar.

Yüksek Lisans kabulleri içinde yazılı sınavda; Eser çözümleme, müzik eğitimi ile ilgili sorular, sözlü sınavda da lisans üstü seviyede 1 etüt, 1 eser ve sözlü mülakat yapılacaktır.

Doktora kabulü içinse adaylar yazılı sınavda; Eser çözümleme ve Müzik Eğitimi ile ilgili sorular sözlü bölümde ise doktora seviyesinde 1 etüt, 1 eser ve sözlü mülakata tabi tutulacaktır.

Sınav Başvuruları:

Yurt dışında bulunan T.C. yurttaşı adaylar, bulundukları illerdeki Yakın Doğu Üniversitesi temsilciliklerine veya ertem.nalbantoglu@neu.edu.tr adresine; KKTC’de bulunan T.C. ve KKTC yurttaşı adaylar ise Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına veya 0392 680 20 00  numaralı telefonu arayarak dahili 5110'dan ön kayıt yaptırabileceklerdir.

Detaylı bilgi için ertem.nalbantoglu@neu.edu.tr adresine e-posta yollayabilir ya da (0392) 223 6464–168 numaralı telefondan bölüme ulaşılabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.