1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. YDÜ Rumi Enstitüsü, Mevlana Haftası nedeniyle Lefkoşa Mevlevihanesi’nde etkinlik düzenliyor
YDÜ Rumi Enstitüsü, Mevlana Haftası nedeniyle Lefkoşa Mevlevihanesi’nde etkinlik düzenliyor

YDÜ Rumi Enstitüsü, Mevlana Haftası nedeniyle Lefkoşa Mevlevihanesi’nde etkinlik düzenliyor

Büyük Türk mutasavvıfı ve düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi’nin 745. ölüm yıldönümünde Hz. Mevlana çeşitli etkinliklerle anılacak.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Rumi Enstitüsü, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen etkinliklerine, bu yıl da yine İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu ve İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun katkılarıyla Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi gerçekleştirilecek.

 

Etkinlikler Halka Açık ve Ücretsiz Olacak

Bu bağlamda, 10 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 11:30’da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane 4 Numaralı Konferans Salonu’nda, 11 Aralık 2018 Salı günü saat 12:00’da Lefkoşa Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (Lefkoşa AKKM), 14 Aralık 2018 Cuma günü saat 19:00’da Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi II. Selim Yurdu Konferans Salonu’nda ve 17 Aralık 2018 Pazartesi akşamı ise saat 19:00’da Lefkoşa Mevlevihanesi’nde (Tekke Bahçesi) Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi yapılacaktır.

Açıklamada, gösterilerin ücretsiz ve halka açık olacağı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.