1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDÜ “Salgın döneminde araştırma ve Eğitim” Konulu Online Panel düzenledi…
YDÜ “Salgın döneminde araştırma ve Eğitim” Konulu Online Panel düzenledi…

YDÜ “Salgın döneminde araştırma ve Eğitim” Konulu Online Panel düzenledi…

Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü dijital ortamda “Salgın Döneminde Araştırma ve Eğitimin Rolü” konulu panel düzenledi.

A+A-

Moderatörlüğünü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fahriye Altınay’ın yaptığı ve Türkçe-İngiliz dilinde düzenlenen panele, Portekiz Alberta Üniversitesi’nden Doç. Dr. António Teixeira, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Yüksel Göktaş konuşmacı olarak katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fahriye Altınay,  araştırma ve değişen eğitim koşullarında farkındalık ve bilimsel boyutların önemine dikkat çekti. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü yardımcısı Prof. Dr. Zehra Altınay ise, lisansüstü öğrenim gören araştırmacılara eğitim ve araştırma konusunda toplumsal dönüşüm noktasında bilgiler vererek, disiplinlerarası bir ortamın yaşamsal ve profesyonel gelişimde yerine değindi.

Prof. Dr. Yüksel Göktaş; “Mesafeler Tanımadan İşbirliği Yapılması Gerekir…”

Panelin Türkçe konuşmasını Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Göktaş, İngilizce konuşmasını ise Alberta Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. António Teixeira yaptı. Çevrimiçi ortamda gerçekleşen panelde, araştırmanın önemi, uzaktan eğitimin toplumsal değişimlerdeki geleceği üzerinde tartışmalar yapıldı. Prof. Dr. Göktaş, hem öğretim üyesi hem de lisansüstü araştırmacılara temel öneriler vererek güncel yapmış olduğu çalışmalar ışığında sadece teorik bilgilerin değil felsefik hayata dair bilgi donanımının da geliştirilmesi gerektiğini, okuma kaynaklarının artırılması ve mesafeler tanımadan işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Yüksel Göktaş, bilim insanı yolunda olan lisansüstü programlarda eğitim alan  öğrencilere gelişime ışık tutan önerileri yanında dünün temel verileri ile geleceği düşünmenin gerekliliğini ve bugünün koşulları için araştırma alanları ve teknikleri konusunda deneyimlerini ve çalışamalarını paylaştı.

Doç. Dr. António Teixeira; “Uzaktan Eğitim Çalışmaları Geleceğin Şekillenmesinde Önemli Bulguları Ortaya Koyabilecek”

Doç. Dr. António Teixeira ise dijital dönüşüm yaşandığı pandemi döneminde öğrencileri çevrimiçi ortamda hem öğrenmeleri hem de interaktif katılım göstermelerinin gerekliliği üzerinde durdu.  Doç. Dr. Teixeira, herkesin sosyal sorumluluk bilincinde olmasını ve değişimi temsil etmesini belirerek, bu dönemde yapılacak uzaktan eğitim çalışmalarının geleceğin şekillenmesinde önemli bulguları ortaya koyabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Fahriye Altınay; “Enstitü Etkinlikleri Devam Edecek…”

Panelin sonunda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür eden Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fahriye Altınay, yenilikleri paylaşmak adına enstitü etkinliklerinine devam edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.