1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDÜ Tıp Fakültesi 52. Avrupa İnsan Genetiği Topluluğu Kongresi’nde en iyi bilimsel bildirilere ismini yazdirdi
YDÜ Tıp Fakültesi 52. Avrupa İnsan Genetiği Topluluğu Kongresi’nde en iyi bilimsel bildirilere ismini yazdirdi

YDÜ Tıp Fakültesi 52. Avrupa İnsan Genetiği Topluluğu Kongresi’nde en iyi bilimsel bildirilere ismini yazdirdi

YDÜ Tıp Fakültesi 52. Avrupa İnsan Genetiği Topluluğu Kongresi’nde en iyi bilimsel bildirilere ismini yazdirdi

A+A-

İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen Dünya’nın saygın genetik kongreleri arasında yer alan ve yaklaşık 5 bin bilim insanının katıldığı Avrupa İnsan Genetiği Kongresi 2018’de Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Pınar Tülay ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, 1 sözlü ve en iyi posterler arasına seçilmiş 2 poster bildirisi ile hem Yakın Doğu Üniversitesi’ni hem de Kuzey Kıbrıs’ı başarı ile temsil ettiler.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Tülay, “Oosit donasyonlarında etik yaklaşımlar” konulu çalışmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üremeye yardımcı tedavi merkezlerinde donasyon programları ile ilgili çalışmasını sunarken, sunum sonrası önemli bilim insanları tarafından başarılı sunumundan dolayı tebrik edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Avrupa İnsan Genetiği Kongresi 2018’de En İyi Bildiriler Arasına İsmini Yazdırdı

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören ise İtalya’da faaliyet gösteren ve Ocak2018'de Yakın Doğu Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayan MAGI Genetik ve Nadir Hastalıkları Araştırma, Tanı ve Tedavi Laboratuvarları ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı ile ortak çalışması olan, literatüre ilk kez farklı bir klinik özellikle kazandırdıkları “Akondroplazili bir çocuk olguda psikomotor geriliği” başlıklı bildirisi ile en iyi seçilen bildiriler bölümünde sundu.

Ayrıca Doç. Dr. Pınar Tülay ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören fakülte takım arkadaşları ile gerçekleştirdikleri “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde pre-eklampsi hakkındaki farkındalık” başlıklı çalışmalarını da en iyi seçilen bildiriler bölümünde sundular.

Kongre’de Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesini temsil eden öğretim üyeleri, genel olarak kongrenin çok başarılı geçtiğini, Avrupa İnsan Genetiği Kongresi’nin bu gelişmeleri yakından takip etmek için en iyi fırsatlardan biri olduğunu, Avrupa ve Türkiye’den gelen bilim insanları ile olası projeler için çok güzel iş ortaklıkları yaptıklarını belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.