1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeni terminal inşaatından kötü kokular!
Yeni terminal inşaatından kötü kokular!

Yeni terminal inşaatından kötü kokular!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yapımına devam edilen Ercan Havalimanı yeni terminal binasına yaptı ziyaret sonrasında bu iş yerinde çalışan işçilerin çalışma koşullarının KKTC yasalarına uygun olup olmadığı konusu gündeme geldi.

A+A-

Ercan Havalimanı yeni terminal inşaatındaki işçilerin çalışma koşulları KKTC yasalarına uygun mu?

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın ziyareti işçilere uygulanan yasadışılıklara bir örtü olarak mı kullanıldı?

Haberatör/ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yapımına devam edilen Ercan Havalimanı yeni terminal binasına yaptı ziyaret sonrasında bu iş yerinde çalışan işçilerin çalışma koşullarının KKTC yasalarına uygun olup olmadığı konusu gündeme geldi. Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu Haberatör Web Tv'de yayınlanan Özyaklaşım adlı programda konuyu gündeme getirerek Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını göreve çağırdı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın dileğine katıldıklarını ve TT İnşat Şirketi tarafından yaptırılmakta olan yeni terminalin Kıbrıs sorununda ulaşılacak bir federal çözüm ile birlikte uluslararası uçuşlara ev sahipliği yapacak olması bakmından önemli bulduklarını söyleyen TKP Genel Sekreteri Mehmet Davulcu,  yeni terminal inşaatı bu bakımdan önemli, ancak bu terminali emeklerini harcayarak yapan işçilerin çalışma koşulları da önemlidir dedi. Yeni terminal inşaasında çalışan teknisyen ve işçilerin çalışma koşullarının KKTC yasalarına uygun olmadığı yönünde duyumlar aldığını açıklayan Mehmet Davulcu, bu duyumlarının ürküntü verici boyutlar içerdiğini söyledi.

"Termina inşasında çalışan işçilerin KKTC'de çalışma izinleri var mı, bu işçilerin sosyal güvenlik yatırımları düzenli yatırılıyor mu, günlük mesai saatleri 8 saat mi, fazla çalıştırılıyorlarsa ek mesai ödeniyor mu, Kıbrıs'ta çalışmaya getirilirken yapılan bireysel hizmet akitlerinde öngörülen şartlar yerine getirliyor mu, örneğin izin amacıyla ülkelerine gidiş-dönüşlerinde uçak bilertleri şirket tarafından temin ediliyor mu, TC yurttaşı olan işçilerin sosyal güvenlik yatırımları TC'de yatırılıyor mu?" şeklinde bir dizi soru soran TKP Genel Sekreteri bu soruların cevaplarını bulma görevinin KKTC devleti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda olduğuna işaret etti.

Ercan Havalimanı yeni terminal inşaatında çalışan KKTC yurttaş olmayan işçilerin çalışma koşullarında bir kölelik kosu yayılmakta olduğunu ileri süren Davulcu," bu kokular orada bir dizi yasadışılık ve işçi hakkı gasbından kaynaklanıyorsa, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın oraya yaptığı ziyaret ve yaptığı açıklamalar yasadışılığın ve hak gabının gizlenmesi için bir örtü gibi kullanılmış olabilecektir. Bu bakımdan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hiç gecikmeksizin o iş yerine yönelik bir dizi etkin denetim başlatması gerkmektedir" dedi.

ercan-(1).jpg

FOTO: Bknz; Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Yeni Terminal inşaatına yaptığı ziyaret

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.