1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yeni Zelanda'da terörist avukatını azletti, 'savunmasını kendi yapmak istiyor'
Yeni Zelanda'da terörist avukatını azletti, 'savunmasını kendi yapmak istiyor'

Yeni Zelanda'da terörist avukatını azletti, 'savunmasını kendi yapmak istiyor'

Camilere saldırıp Cuma namazındaki 50 kişiyi katleden terörist Tarrant'ın akıl sağlığının yerinde olduğu belirtiliyor.

A+A-

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde Cuma günü iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılardan sonra gözaltına alınan zanlı Brenton Tarrant, mahkemenin kendisine tahsis ettiği avukatı azletti. Tarrant'ın dava sürecini görüşlerini duyurmak için bir platforma dönüştürmeye çalışabileceği uyarıları yapılıyor.

Geçen hafta Cuma günü görüşen duruşmaya Tarrant ile birlikte çıkan eski avukatı Richard Peters, 5 Nisan'da yeniden mahkemeye çıkarılması beklenen 28 yaşındaki Avustralya vatandaşı Tarrant'ın akli dengesinin yerinde olduğuna inandığını söyledi.

'Aşırı görüşleri dışında akıl sağlığı yerinde'

Richard Peters, zanlının talebi üzerine görevine son verildiğini söyledi. Peters, "Tarrant'ın aşırı görüşleri dışında zihin sağlığında bir sorun yok gibi görünüyor. Hiçbir pişmanlık belirtisi göstermiyor" dedi.

Peters, Tarrant'ın duruşmayı görüşlerini duyurmak için bir fırsat olarak kullanmak isteyebileceğini söyledi.

Tarrrant internette yayımladığı 74 sayfalık "manifestosunda" amacının "Avrupa topraklarındaki göçü azaltmak olduğunu" söylüyor. ABD Başkanı Donald Trump'ı da "Ortak dava ve yeni beyaz kimliğinin sembolü" diye nitelendiriyor.

Brenton Tarrant'ın Facebook'ta canlı olarak yayımladığı saldırıda yaklaşık 40 kişi de yaralanmıştı.

Aralarında durumu kritik olduğu belirtilen 4 yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu 34 kişi hastanelerde tedavi altında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.