1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Yerli kripto para birimi NeXpara faaliyetlerini durdurdu
Yerli kripto para birimi NeXpara faaliyetlerini durdurdu

Yerli kripto para birimi NeXpara faaliyetlerini durdurdu

Yerli kripto para birimi olması beklenen NeXpara, bugün yaptığı açıklama ile faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Peki, NeXpara neden piyasadan çekildi?

A+A-

Ender Öztürk

Kripto para birimleri teker teker piyasadan çekilmeye devam ediyor. Yerli kripto para birimi olması NeXpara, bugün sürpriz bir şekilde piyasadan çekilme kararı aldığını açıkladı. Peki, NeXpara neden kripto pazarından çekildi?

NeXpara yönetimi; "Yol haritamızda belirlediğimiz BDDK ve KOIN VAKIF planlarımızın, yetkili merciler ile yaptığımız görüşmeler sonrasında, şu anki Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde imkansız olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu nedenle, 14 Mart 2018 tarihi itibariyle konu ile alakalı yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında aldığımız karara istinaden, süreç içerisinde bizlere güvenerek yatırım yapan tüm üyelerimizin zarar görmemesi adına ivedilikle 14 Mart 2018 saat 09:30'dan itibaren tüm havale/eft yatırımları geri iade edilecektir. Ayrıca, Bitcoin ve Ethereum olarak yatırım yapanlara ilgili cüzdan bilgileri paylaşılacaktır. Bu süreçte bizlere güvenen, inanan, yanımızda olan herkese ayrı ayrı teşekkür eder, kripto hayatınızda bol kazançlar dileriz." açıklamasını yaptı.

NeXpara gibi bir girişimin yasalar engeline takılmasının ardından diğer kripto para birimlerinin ülkemizde resmiyette hiç bir şansının olmadığını söyleyebiliriz. Son olarak kripto para biriminin, BDDK, SPK ve TCMMB tüzüğüne uygun olmadığını belirtelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.