1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yerli üreticiye büyük darbe!
Yerli üreticiye büyük darbe!

Yerli üreticiye büyük darbe!

Yıllarca aynı bahaneler ile birçok yerli fabrikamızın, yerli üreticimizin batmasına neden olan ve ülke insanını üretimden koparıp sermaye teslim eden zihniyetten yerli üreticiye büyük darbe vuracak akılalmaz karar.

A+A-

Parti programlarında ve seçim vaatleri içerisinde yerli üretime ve üreticiye destek olacağız nidaları atan sözde emekçi partilerimiz CTP ve TDP’den yerli üreticiyi yok edecek karar tepkilere neden oldu. Önceki gün Bakanlar Kurulu’nun “Alım gücünde fark yaratmak” gerekçesi ile tavuk ithalatına izin vermesi kararına başta sanayi odası ve birçok kesim tepki gösterdi. Ülkede yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle birçok yerli üründe fiyat artışı yaşanırken, tüm ürünlerde ithalatı serbest bırakmak yerine sadece tavuk etinin ithalatının serbest bırakılması kuşku ile karşılandı. 

Hayvancıya her yıl teşvik adı altında milyonlarca lira katkı yapıldığı halde et fiyatlarındaki yüksek fiyat artışına göz yuman ve sesini çıkarmayan dörtlü koalisyon hükümetine bağlı Rekabet Kurulu, geçmiş aylarda “yumurtayı ucuz satıyorsunuz” diyerek ceza yazdığı söz konusu firmanın, bugün tekel olduğu ve pahalı tavuk sattığı düşüncesi ile tavuk ithalatının önüne açması büyük tutarsızlık olarak nitelendirildi. Binlerce insanın evine ekmek parası götürdüğü ve tamamen yerli üreticimize ait olan tavuk işletmelerine büyük darbe niteliğinde olan karar ile binlerce insanımızın işini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olması büyük endişeye neden oldu.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), ithalatla ucuzluk geleceği yaklaşımının yanlış olduğunu, bu yaklaşımların dışa bağımlılığı artırıp Kıbrıs Türk ekonomisine büyük zarar vereceğini kaydetti. KTSO’dan tavuk eti ithalatının serbest bırakılmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada,   hükümetin tavuk ürünlerinde rekabet ortamının sağlanması adına ithalatı serbest bırakmasının, Rekabet Kurulu’nun ve son çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin işlevsellikten uzak olduğu algısı yarattığı savunularak, “Devletin kurumları, yasaları, kanun hükmünde kararnameleri rekabeti sağlayamıyorsa, bunu sağlamak yürütmenin görevidir” denildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.