1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Yeşilçam’ın Hafize Ana’sının merak edilenleri…
Yeşilçam’ın Hafize Ana’sının merak edilenleri…

Yeşilçam’ın Hafize Ana’sının merak edilenleri…

Adile Naşit, bundan 32 yıl önce, 11 Aralık 1987’de bağırsak kanserine yenik düştü ve henüz 57 yaşında aramızdan ayrıldı.

A+A-

Yeşilçam’ın Hafize Ana’sı Adile Naşit, bundan 32 yıl önce aramızdan ayrıldı. Sinemamızın sıcak yüzünü, ‘Türkiye’nin annesi’ni özlemle anıyoruz.

ADİLE NAŞİT’İN HAYATI

Adile Naşit'in babası komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi de tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'dı. Anne tarafından Ermeni, baba tarafından Rum'du. Türkiye sinema tarihine adını bir daha asla silinemeyecek şekilde yazdırdı. Adile Naşit, sanatçılarla dolu bir ailede büyümüştü. ağabeyi Selim Naşit gibi, 1950'de evlendiği ilk eşi Ziya Keskiner de tiyatrocuydu. Tiyatro ile 14 yaşında tanıştı. İstanbul Şehir Tiyatroları, Çocuk Tiyatrosu'na girerek, sahneye adımını attı. Daha sonra bulvar tiyatrosunun öncü ismi Muammer Karaca'nın tiyatrosuna adımını attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.