1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Yeterli kadar bilinçli değilseniz eti ayırt edemezsiniz”
“Yeterli kadar bilinçli değilseniz eti ayırt edemezsiniz”

“Yeterli kadar bilinçli değilseniz eti ayırt edemezsiniz”

Tüketicilerin kasap reyonundan et satın alırken, kategorisine göre tercih hakkını kullanabilmesi ve satın aldığı etin hangi türe ait olduğunu bilmesi adına, yeni mühür uygulaması hayata geçiriliyor.

A+A-

Mezbahalarda kesilen hayvanlar, bugünden itibaren kategorisine göre farklı şekilde mühürlenecek. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, tüm belediyelere ve mezbahalara gerekli düzenlemeyi yapmaları için genelge göndererek uyarıda bulundu. Tüketicilerin kasap reyonundan et satın alırken kuzu, koyun, inek, düve, tosun, oğlak, keçi, teke, koç kategorisine göre tercih hakkını kullanabilmesi ve satın aldığı etin hangi türe ait olduğunu bilmesi adına, yeni uygulama hayata geçiriliyor. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, tüketiciyi aldatıcı davranışların önüne geçilebilmek ve denetim sağlanabilmesi amacıyla yeni uygulamanın hayata geçtiğini vurgulayarak, artık tüketicilerin kasaptan aldığı etin ne olduğunu bilerek, gönül rahatlığıyla alacağının altını çizdi.

 “YETERLİ KADAR BİLİNÇLİ DEĞİLSENİZ ETİ AYIRT EDEMEZSİNİZ”

“Et parçalandıktan sonra bu mühürler ortadan kalkar, önemli olan burada kasapların gerçekten dürüst çalışmasıdır. Koyun ve kuzu eti ile dana ve inek eti arasındaki ayrımın yeteri kadar bilinçli olmayan kişiler tarafından yapılabilmesi mümkün olmuyor. Vatandaşın dikkat etmesi gereken şudur, dana eti ile inek eti arasında koyuluk farkı vardır. İnek eti dana etine göre daha koyudur. Aynı durum kuzu ve koyun etleri için de geçerlidir. Kasabın buzluğunda bütün olarak bulunan hayvanın üzerinde mutlaka mühür olmalıdır. Eğer müşteri buzluktaki bütün hayvandan et almak isterse, kasap bu konuda yardımcı olmalıdır” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.