1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yıkılacak binalar tespit edilmeli
Yıkılacak binalar tespit edilmeli

Yıkılacak binalar tespit edilmeli

1974’te yaşanan savaşın ardından Maraş’ın yeniden bir yaşam alanına dönüştürülmesi uzun ve ciddi çalışmalar gerektiriyor.

A+A-

5 YILDIR İNSAN ELİ DEĞMEDİ

Neredeyse yarım asırdır sivil halkın girişine ve yerleşimine yasak olan Maraş’ta bulunan birçok bina yıkılmaya yüz tutup, içlerinden ağaçlar ve otlar çıktı. Bu kentin yeniden sivile ve yerleşime açılmasının gündeme gelmesi bazı endişelere de yol açtı. Halk, 45 yıldır insan eli değmeyen Maraş için nasıl bir çalışma yapılacağını merak ediyor. “TEK TEK İNCELENMELİ”…

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yağcıoğlu, kapalı Maraş’ın açılması durumunda inşaat mühendisleri olarak yetkililere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi ve yıkılacak ya da güçlendirecek binaları tespit etmekte kendilerine büyük görev düştüğünü belirtti. Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Dr. Salih Güncel ise normal florada hastalık saçan bir bitki olmadığını, ancak kendi halinde bırakılan bitkilerin bölgeye egemen bir hale gelmesinin büyük sıkıntı olduğunu söyledi.

Ceren ÖZBİL   

Kıbrıs’ta 1974’te yaşanan savaşın ardından sivil halkın girişine ve yerleşimine yasaklanan “hayalet kent” olarak anılan kapalı Maraş’ın açılması yeniden gündeme geldi.    Maraş’ın açılmasının gündeme gelmesiyle birlikte yıllardır tadilat yüzü göremeyen ve yıkılmaya yüz tutmuş binaları düzenlemek ya da yıkmak için nasıl bir çalışma yapılabileceği merak konusu oldu.    Ayrıca her ne kadar bölge 45 yıldır sivil halkın girişine yasak olsa da, içeriden çekilen bazı fotoğraflar bir şekilde internette yayıldı.Fotoğraflara yansıyan görüntülerde evlerin ortasından çıkan ağaçlar, harabe şeklindeki binalar dikkat çekti.

Haberin devami için tıklayınız
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.