1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Yol projeleri acil olarak başlamalı”
“Yol projeleri acil olarak başlamalı”

“Yol projeleri acil olarak başlamalı”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan, vatandaşın özelleştirmeyi öcü gibi gördüğünü ancak kamu- özel iş birliğinin daha verimli hizmet konusunda fayda sağlayacağını dile getirdi.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Haberci gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bilbay Eminoğlu, Yazı İşleri Müdürü Gizem Özgeç, Haber Müdürü Efdal Keser, Yayın Danışmanı, Köşe Yazarı Serhat İncirli, Okur Temsilcisi, Köşe Yazarı Dilek Kırıcı ve Köşe Yazarı Artun Çağa’nın çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Mali görüşmelerin devam ettiği şu günlerde kendilerine ayırılan bütçenin yetersiz olduğunu dile getiren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, projelerini hayata geçirme konusunda mali sıkıntılara takıldıklarını dile getirdi. Karayolları, hava yolu ve deniz ulaşımı konusunda yürüttükleri projeler konusunda açıklamalarda bulunan Tolga Atakan, kamu- özel işbirliği ile daha iyi hizmet sunmanın mümkün olacağını vurguladı. Yeni havalimanı konusunda Mayıs 2020 yılının son tarih olduğunun altını çizen Atakan, deniz ulaşımı konusunda da farklı noktalardan hizmetle turizmi besleyebileceklerini anlattı.

“Yol projeleri acil olarak başlamalı”

KKTC’deki yolların genel durumu ile ilgili soruyu yanıtlarken Bakan Atakan, ülkede ciddi bir yol ağı yenileme ihtiyacı olduğunu kaydetti.  Karayolları bünyesinde bin 625 km yolun olduğunu söyleyen Atakan, son yapılan çalışmalarda bu yolların yüzde 79’luk kısmının ya miyadını doldurduğunu ya da doldurma aşamasında olduğunu dile getirdi.  Atakan, yolların düzenlenmesiyle ilgili çalışmaların acilen başlaması gerektiğini belirterek,  bazı yolların acil müdahaleye ihtiyaç duyduğunu, bir kısım yolların altı aylık periyodda tamamlanabileceğini bir kısım yolların da bir yıl daha elverişli şekilde kullanabileceğini söyledi. Bu tespitlerden yola çıkarak üç aşamadan oluşan bir çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Atakan ilk yılki proje ayağının geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan paranın 149 ila 150 milyon TL civarında olduğunu ifade etti.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.