1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yukarı Taşkent kışa hazırlanıyor
Yukarı Taşkent kışa hazırlanıyor

Yukarı Taşkent kışa hazırlanıyor

Dikmen Belediyesi, Yukarı Taşkent’te Şehit Ali Rıza Ahmet Caddesi üzerinde bulunan evleri yağmur suyu basmaması için önlem aldı. Yağmur suyunun dağdan evlere ulaşmasını önlemek maksadı ile taş duvar örüldü, suyun tahliyesi için boru döşendi

A+A-

Duygu ALAN

Yukarı Taşkent’te Şehit Ali Rıza Ahmet Caddesi üzerinde bulunan evleri, her yıl kış aylarında yağmur suyu basıyor, bu evlerde oturan vatandaşlar su baskınları nedeni ile perişan oluyor.

Şiddetli yağışların olduğu zamanlarda dağlardan inen yağmur suyu, Şehit Ali Rıza Ahmet Caddesi üzerinde bulunan evlere giriyor, evlerdeki mobilyalar, halılar ve bazı evlerdeki elektronik eşyalar ıslanarak kullanılmaz hale geliyor.

Dikmen Belediyesi, mahallelinin yıllardır devam eden sorununa çözüm üretmek maksadı ile mahallede çalışma başlattı.

Şehit Ali Rıza Ahmet Caddesi boyunca hem dağ yamacına hem de evlerin kıyısına taş duvar örüldü, suyun tahliyesi için boru döşendi.

Dere ıslahı da yapıldı

Dikmen Belediyesi ayrıca, Taşkent’te dere ıslahı çalışması da başlattı.

Yukarı Taşkent Mahallesi’ndeki dere temizlendi, derenin üzerinden geçen köprünün tadili için çalışmalar devam ediyor.

Aşandır: Yılların sorunu tarihe gömülecek

Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, yıllardır her kış mevsiminde, yağmurun aşırı yağdığı günlerde dağlardan inen çamurla karışık yağmur sularının Şehit Ali Rıza Ahmet Caddesi üzerindeki evlere girdiğini ve mahallelinin bu sebepten dolayı ciddi sıkıntılar yaşayıp mağdur olduğunu anlattı.

Durmuş Aşandır, Dikmen Belediyesi’nin bu yıl bu soruna köklü çözüm üretmek maksadı ile bölgede çalışma başlattığını belirterek, Şehit Ali Rıza Ahmet Caddesi boyunca dağ yamacına taş duvar örüldüğünü söyledi.

Muhtar Durmuş Aşandır, belediyenin bu çalışmasının mahallelinin yıllar süren sorununa çözüm üreteceğine ve benzer sıkıntıların artık yaşanmayacağına inanç belirtti.

Aşandır, dere ıslahı çalışmaları çerçevesinde de derenin içinin temizlendiğini dere üzerinden geçen köprünün tadilatı yönünde başlatılan çalışmaların ise devam ettiğini söyledi.

Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, Dikmen Belediyesi’ne köyün sorunlarına göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı mahalleli adına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.