1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir?
Yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir?

Yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir?

Kanser, günümüzde dünyanın önde gelen ölüm nedenlerindendir peki bunu hepimiz biliyor ama yumurtalık kanseri konusundan en ufak bir bilgimiz yok.

A+A-

YUMURTALIK KANSERİ NEDİR?

Yumurtalık kanseri, genelde kanser, geç olarak tespit edildiği için çok ilerleyince fark edilir. Bundan dolayı yumurtalık kanserleri, kadınlarda görülen en şanssız ve ölüme en çok neden olan jinekolojik kanser türüdür.Genellikle orta yaşların sonunda olan kadınlarda görülmektedir

BU SİNSİ KANSER TÜRÜNÜN BİLİNMESİ ZOR OLSA DA AŞAĞAIDAKİ 4 BELİRTİYİ CİDDİYE ALIN

1.KALICI ŞİŞKİNLİK

Şişkinliğiniz 3 hafta boyunca geçmiyorsa tümörlerin belirtisi olabilir.

2.AŞAĞI KARIN VE PELVİK AĞRI

Menstrüel krampları hissedeceğiniz tüm alanları düşünün – alt karnınız, pelvik bölge, belki bel alt sırtınızda. Yine üç hafta veya daha fazla sürerse yumurtalık kanseri belirtisi olabilir. Bu, menopoz öncesi kadınların dikkat etmesi gerektiğinden özellikle önemlidir.

3.YEME / İÇME İŞTAHIN GİTMESİ

İştahınızda üç haftadan daha uzun bir sürede önemli bir azalma olduğunu fark ederseniz, doktorunuzla konuşun. Bu, mide, bağırsak ve bağırsak konularının tümünün bir işareti olabilse de, kanseri de gösterebilir.

4.ARTAN İDRARA ÇIKMA İHTİYACI

Sıklıkla tuvaleti mi ziyaret ediyorsunuz. Üstelik sıvı alımınızı arttırmadan. Yumurtalık kanserinin ilk aşamalarına sahip olabilirsiniz.

Kendinizi daha önce olmadığınız kadar bu belirtilerden biriyle karşılaştığınızı görürseniz belirtilerin kalıcılığını izleyin. Üç hafta veya daha uzun sürerse bir doktordan randevu alın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.