1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yumurtaya Yüzde 91 Zam!
Yumurtaya Yüzde 91 Zam!

Yumurtaya Yüzde 91 Zam!

Yumurta fiyatları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 91 arttı ve bir haftalık yükseliş ise yüzde 10 oldu. Pazarda adeti 60 kuruş olan ürün marketlerde ise 80 kuruşa kadar geldi. Zamlarda üretimi gerileyen Keskinoğlu’nun etkisi büyük oldu.

A+A-

Sürpriz yumurtadan zam çıktı. Türkiye’nin en büyük yumurta ve beyaz et tedarikçilerinden Keskinoğlu’nun nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato başvurusu yapmasının ardından kanatlı sektöründe üretim de geriledi. Yaklaşık üç hafta önce üretimini durduran Keskinoğlu’yla birlikte birçok yumurta üreticisi de kepenk kapatmaya devam ediyor.

Bu gelişmelerle birlikte geçtiğimiz yıl üretici fiyatı 17 kuruş olan büyük boy yumurta 33 kuruşa yükseldi. Pazarda adeti 60 kuruş olan ürün marketlerde ise 80 kuruşa kadar geldi.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Hüseyin Sungur, fiyat artışının çok yönlü nedenleri olduğunu ifade etti. Sungur, “En büyük üreticilerden birinin üretimi durdurması, yem fiyatlarındaki artış yumurtaya yansıdı” dedi. Sungur, “Üreticinin ‘mayıs çukuru’ diye adlandırdığı nisan-mayıs-haziran aylarında fiyatlar her yıl gerilerdi. Ancak bu yıl bahsettiğim aylarda fiyat düşmedi” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.