
Yüzlerce ağaç yerle bir oldu!
Doğancı’daki dere yatağı üzerine inşa edilen tesis sebebiyle, derenin akışı tarlalara yönlendi. Tarla sahibi ve kaymakamın ikazlarına rağmen, dere yatağındaki problem çözülemedi. Ülke genelinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası korkulan oldu ve y
Doğancı Kooperatif Kredi Şirketi’nin Doğancı’da bulunan dere yatağı üzerine inşa ettiği tesisin derenin akış yönünü değiştirmesi ve bölge sakinlerinden Doğancı Azası Hasan Karam’ın tarlasına yönlenmesine ilişkin haberi Kıbrıs Postası 2018 yılının Aralık ayında gündeme getirmişti.
Hasan Karam, Aralık 2018’de Kıbrıs Postası muhabirine verdiği demeçte, inşaatın yasal olmadığını iddia etmiş ve olası bir taşkında ekinlerinin yerle bir olacağına dair korkusunu dile getirmişti.
KORKULAN OLDU…
Geçtiğimiz Çarşamba günü Güzelyurt ve Lefke bölgelerini etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış sonrası korkulan oldu.
Akış yönü değiştirilen dereden akan sular, Karam’ın tarlasına ulaştı ve gür sular önünde ne bulursa aldı götürdü.
Kıbrıs Postası’nın Karam’danedindiği bilgilere göre 100’e yakın zeytin ağacı ve bir o kadar da narenciye yerle bir oldu.
KARAM: “9 GÜN ÖNCE BAKANLIĞA BİLDİRMİŞTİM”
Olay sonrası Kıbrıs Postası’na konuşan Karam, olay yaşanmadan 9 gün önce konuyu yazılı olarak İçişleri Bakanlığı’na ilettiğini, yaptığı bildiriminde büyük zarara uğrayacağını belirttiğini fakat henüz bir geri dönüş alamadığını ifade etti




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT