1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. "2018 acı ve gözyaşı bıraktı"
"2018 acı ve gözyaşı bıraktı"

"2018 acı ve gözyaşı bıraktı"

2018 yılı biterken yeni yıla sayılı günler kaldı. Yeni Bakış, sokağa inerek vatandaşın 2018 yılının nasıl geçtiğini sordu. 2018’in olumsuzluklarla dolu bir yıl olduğunu dile getiren vatandaşlar 2019’u iple çektiklerini aktardılar.

A+A-

2018 yılının bitmesine günler kala Yeni Bakış sokaktaki vatandaşın nabzını tuttu. Vatandaşlar, bu yılın olumsuzluklarla geçtiğini dile getirerek, pek çok alanda sorun yaşadıklarına dikkat çektiler. Vatandaşı derinden etkileyen en acı olay, Ciklos’taki sel felaketinde yaşamını yitiren 4 genç olurken, yükselen döviz karşısında enflasyonun patlaması halkı etkileyen ikinci önemli konu oldu. 

“Tarihin en kötü yılını geride bıraktık. 2018 yılında ülke ilk kez 4’lü koalisyonu gördü. Aynı zamanda ülke 2018 yılında zam şampiyonu oldu” diyen bir vatandaş, “Bu yılda vatandaş olarak kötü yönetime şahit olduk. Bu yılda emekçilerin hakları ciddi anlamda yendi. 2018 yılı tam anlamıyla adaletsiz bir yıl oldu. Birçok ölümlerin yaşanması nedeniyle ülkece sarsıldık. Tüm bu olanlar nedeniyle bu yıl bize iyi şeyler katmadı” ifadelerini kullandı. 

2018 yılını tam anlamıyla felaketlerle geçirdiklerine işaret eden bir başka vatandaş da dövizin düşmesine rağmen ürünlerin fırsatçılar tarafından fahiş fiyatlar altında satılmasıyla vatandaşların alım gücünü düşürdüğüne dikkat çekti. 

Yetkililer tarafından dere yataklarına yapılan evler, ülkedeki altyapı yetersizliklerinin felaketleri getirdiğini aktaran başka bir vatandaş da “Gencecik canlarımızdan olduk. Bu olayların yaşanmasında en büyük suçlu karayolu ve devletimizdir. Alınmayan önlemlere karşı doğa bizden bu yıl intikamını aldı” yorumunda bulundu. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.