1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. “4.5G 7 Eylül’de ilk kez Turkcell ile hizmete girecek”
“4.5G 7 Eylül’de ilk kez Turkcell ile hizmete girecek”

“4.5G 7 Eylül’de ilk kez Turkcell ile hizmete girecek”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Küçüközdemir TAK’ı ziyaret etti

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Küçüközdemir TAK’ı ziyaret etti Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, Türk Ajansı Kıbrıs’ı (TAK) ziyaret etti.

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı ile görüşen Küçüközdemir, şirketin, 4.5G ihale süreci ile ilgili çalışmalar ve yatırımların son durumu hakkında bilgi verdi.

Küçüközdemir, 4.5G hizmetini ülkede ilk verecek şirket olarak, bu yatırımın, yasal sürece ve ihale sürecine uygun şekilde 7 Eylül tarihinde halka dört dörtlük hizmet verecek şekilde tamamlanacağını söyledi.

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı da, TAK’ın çalışmaları ile bilgi verdi, iki kurum arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi temennisinde bulundu.

Küçüközdemir’e TAK ziyaretinde marka iletişimi müdürü Özlem Kavaz Soykan ile kurumsal iletişim uzmanı Gülten Karanfiloğlu eşlik etti.

Şirket müdürü Murat Küçüközdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, şirket olarak 2022 Kasım ayında imzaladıkları 4.5G ihalesinin öngördüğü 10 aylık süre sonunda halka ve müşterilerine “dört dörtlük” hizmet vermek için yatırımları hızla sürdürdüklerini söyledi.

KKTC’nin, artık teknoloji olarak geri kalan bir hizmet olan 3G’den hızla 4.5G’ye geçmesini en çok isteyen bir şirket olduklarını ifade eden Küçüközdemir, şirket olarak KKTC’ye geldikleri günden beridir yatırma verdikleri önemi vurguladı.

Bu çerçevede 4.5G için toplamda 100 milyon dolar yatırım yapacaklarını ifade eden Küçüközdemir, bu sürecin en erken zamanda tamamlanması için uğraştıklarını ve yasal süre içinde bunu hizmete sunacaklarını kaydetti.

KKTC’de 4.5G’ye çok önceden geçmesi gerektiğini, şirket olarak pilot bölgelerde denemeler yaptıklarını, şimdi de ihaleyi kazanarak ülkede ilk kez bu hizmeti sunacak şirket olduklarını anlatan Küçüközdemir, devlete 9,6 milyon dolar ödeme, ilk etapta da 12 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.

İhaleyi ilk alan opertatör olmak için şartlarını zorladıklarını ve bunun için, rakiplerine kıyasla maddi bir bedel de ödediklerini anlatan Küçüközdemir, planlanandan önce 4.5G’ye geçmenin ek külfetleri de olacağını ve bunu tüketiciye yansıtmak istemediklerini belirtti.

Sözleşmenin ihaleden 52 gün sonra imzalandığını ve bu sürenin dikkate alınması gerektiğini de ifade eden Küçüközdemir, şirketin dünyada 4.5G’de en hızlı üçüncü Avrupa’da ise birinci şirket olduğunu, bu çerçevede bu hizmetin aynı kalite ile KKTC’de de verilmesi için çalıştıklarını anlattı. 

“4.5G 7 Eylül’de ilk kez Turkcell ile hizmete girecek” diyen Küçüközdemir, şebekenin dünya standartlarında alınabilmesi için önlerindeki süreyi en iyi şekilde kullanacaklarını belirtti.

4.5G altyapısının şu anda çoğu yerde hazır olduğunu ancak amacın tüm KKTC’ye eşit hizmet vermek olduğunu ifade eden Küçüközdemir, “Hedef 7 Eylül… Şebekeyi dört dörtlük açmak, halka bu şekilde hizmet vermek istiyoruz, en kaliteli 4,5 G’yi getirmek istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.