
KKTC Maliye Bakanlığı, 23 milyon TL borçlanacak
KKTC Maliye Bakanlığı, 5 Kasım’da ABD doları, avro ve İngiliz sterlini cinsinden toplam 23 milyon tutarında Devlet İç Borçlanma Senedi ihalesi gerçekleştirecek.
KKTC Maliye Bakanlığı, 5 Kasım’da ABD doları, avro ve İngiliz sterlini cinsinden toplam 23 milyon tutarında Devlet İç Borçlanma Senedi ihalesi gerçekleştirecek. KKTC Merkez Bankası aracılığıyla yapılacak ihalelerde 10 milyon ABD doları, 3 milyon avro ve 10 milyon İngiliz sterlini tutarında Hazine Bonosu borçlanması öngörülüyor.
Duyuruya göre Hazine, kur riskini üstlenmemek amacıyla ihale tutarlarını swap işlemiyle Türk lirasına dönüştürerek kullanacak. Teklifler 5 Kasım’da saat 10.00’da alınmaya başlayacak ve saat 12.00’de sona erecek. Senetlerin ihraç tarihi 6 Kasım 2026, vade tarihi ise 9 Nisan 2027 olarak açıklandı. İhalelerin vadesi 154 gün olacak. İhalelere gerçek ve tüzel kişiler bankalar aracılığıyla katılabilecek. Bankalar, taleplerini e-İşlem platformundaki DİBS menüsünden iletebilecek




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT