1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. 40 yılda 40 bakan
40 yılda 40 bakan

40 yılda 40 bakan

Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, KKTC’nin en önemli sorununa dikkat çekti

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, Diyalog’a yaptığı açıklamada, ülkenin en önemli sorununa dikkat çekti ve sık sık hükümet değişimleri sayesinde planlı-programlı icraat yapılamadığını belirtti.

 Dizdarlı, bu konuda sağlıkta yaşana sıkıntılara dikkat çekerek “Son 40 yılda 40 tane Sağlık bakanlı değişti. Bu durumda sağlık organizasyonu kurmak zaten hayal olur” ded Dr.Dizdarlı, Diyalog’un sorularını yanıtladı:

Soru: Size göre sağlık alanındaki belli başlı sorunlar nelerdir?

Yanıt: Sağlık sistemimizin hala belirlenmemiş olması ve organize olamaması başlıca sorunumuzdur. Tabi ki vatandaştan ve sağlık çalışanlarından kaynaklanan sorun da vardır ama esas sorun budur. Bugün Sağlık Bakanlığı’nın toplantı odasına gittiğinizde orada yaklaşık 40 eski bakanın fotoğrafını görürsünüz. Görüldüğü gibi nerdeyse bir yıllık ortalama süreli bakanlık yaparak sağlık organizasyonunu kurmak zaten bir hayal. Düşünün ki biz 40 yıldır kamu hekimleri dışarıda da çalışsın mı çalışmasın mı tartışmasını, hatta kavgasını yaşıyoruz. Böyle olunca da esas odaklanmamız gereken yerlere enerji bulamıyoruz. Kısacası sorunuza dönecek olursa en büyük sorun organizasyonsuzluk diyebilirim.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.