1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'den Çinli firmalara tehdit
ABD'den Çinli firmalara tehdit

ABD'den Çinli firmalara tehdit

ABD Ticaret Bakanı Raimondo, Rusya'ya yönelik ABD yaptırımlarına direnen Çinli firmalara da ihracat kısıtlaması getirilebileceği uyarısında bulundu.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Rusya'ya yönelik ABD yaptırımlarına direnen Çinli firmalara da ihracat kısıtlaması getirilebileceğini söyledi. New York Times gazetesine bir mülakat veren Raimondo, Rusya’ya yarı iletken ve diğer modern teknolojiler temin eden Çinli firmaların ABD’den üretimde kullanmak için donanım ve yazılım alamayabileceğini söyledi. Raimondo söz konusu uygulamaya maruz kalabilecek firmalar arasında Çin’in en büyük yarı iletken şirketi olan Semiconductor Manufacturing International Corporation'ı (SMIC) saydı. SMIC halihazırda ABD Ticaret Bakanlığı’nın kara listesinde yer alıyor. Bu durum ABD’li tedarikçi firmaların SMIC ile ticari faaliyette bulunmasını zorlaştırıyor. ABD, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’ya uygulanan ihracat kısıtlamalarını baypas eden şirketleri de kara listeye alma tehdidinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.