1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Ağaçlar 1 yıl içinde kuruyacak
Ağaçlar 1 yıl içinde kuruyacak

Ağaçlar 1 yıl içinde kuruyacak

Güzelyurtlu üreticiler narenciye sektörünün ayakta durabilmesi için devletin acilen bir narenciye politikası geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

Güzelyurt’taki narenciye üreticileri, sektörün ayakta durabilmesi için devletin acilen tarım politikası üretmesi gerektiğini söyledi. Sulardaki tuz oranın yüksek olduğunu ifade eden üreticiler, Türkiye’den gelen suyun ivedi olarak tarıma verilmesini istedi. Üreticiler, aksi halde ağaçların 1-2 yıl içinde tamamen kuruyacağını vurguladı. Üreticiler, “Yağmur yok kuraklık var. Bahçeleri tuzlu suyla nereye kadar sulayacağız?” dedi. 

Narenciye üreticisi ne dedi?

Hasan Çoban: Avcılar portakalları vuruyor

“Av sezonunda, avcılar bahçelere giriyor ve portakallarımızı vuruyorlar. Bunu yapan bölgelimiz, köylümüz hatta komşumuzdur. Benim 4 dönüm bahçem var. Bu zararı kimse karşılamaz. Aksine avcıların avlanması için zemin hazırlanıyor. Üreticiyi düşünen yok. Neredeyse tüm portakallarım zarar gördü. Patates ekenlerin bahçelerine giren av köpekleri, tavşan yakalayacak diye yeşillikleri mahvediyor. Bu konuda biraz daha dikkatli olunmasını istiyoruz.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.