1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Alışılagelmişin dışında bir polis birimi
Alışılagelmişin dışında bir polis birimi

Alışılagelmişin dışında bir polis birimi

Şubenin faaliyetleriyle ilgili bilgileri aktaran birimin başındaki isim Müfettiş Erkan Ersözlü, esas amaçlarının suç oluşmadan bunu önlemek olduğunu vurguladı.

A+A-

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme Hizmetleri Şube Amiri Müfettiş Erkan Ersözlü, 2 yıl önce kurulan biriminin kuruluş amaçları ve faaliyet alanlarıyla ilgili Yeni Bakış’ın sorularını yanıtladı. Müfettiş Ersözlü, birimin suç olmadan önce suçun önlenmesine yönelik çalışma yaptığını ifade etti. Ersözlü, şubenin hedefleri arasında suça dönüşebilecek ne varsa ona müdahale ettiklerini vurguladı ve birimin kurulduğu günden itibaren yapılan çalışmaların geri dönüşümünün de iyi yönde olduğunu dile getirdi.

Y.B: Birim hangi yıl ve ne amaçla kuruldu?

E.E: “Birim, 1 Şubat 2016’da kuruldu. Tabi birimin kuruluş aşamaları var. Dünya genelinde ceza adalet sistemi, yasalarca suç kabul edilen bir eylem sonrasında, polisin olay yerini ziyaret etmesi, delil toplaması, zanlıların peşine düşmesi, onları yakalaması, aleyhine dosya hazırlaması, mahkemeye sevk etmesi ve mahkeme tarafından ceza verilen şahsın cezaevine gönderilmesi üzerine kuruldu. Dünya genelinde geleneksel polislik olarak adlandırılan bir yapıdır. Bunun adı reaktif polisliktir.

Y.B: Şubenin hedefleri nelerdir? Ne tür faaliyetler yapmayı planlıyorsunuz?

E.E: “Şubenin hedefleri ve tüm faaliyetlerimiz aslında, bir adım sonrasında suça dönüşebilecek ne varsa ona müdahale etmeye yönelik planlandı. Polisin sorumluluk alanına girmese bile, o noktada başka dairelerin belki duyarsız kaldığı veya gözden kaçırdığı noktalarda kendi sorumluluk alanlarına giren faaliyetleri yapmaması sonucunda, bunun arkasından suç veya sapma davranış dediğimiz, halkın rahatsızlık duyacağı veya refah seviyesini düşüreceği davranışların gerçekleşmesi muhtemel olan her yerde biz devriye yaparak tespitlerimizi raporluyoruz ve ilgili kurum kuruluşlarla bunları paylaşmaya çalışıyoruz. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.